Sarı FTTH Kablosu Dairemin İçinde

Merhaba,

FTTH kablosu dairemin içine kadar geldi, giriş kapısının hemen üstünde sarılmış bir şekilde duruyor. TurkNet’e fibere geçmek istediğimi belirttim, fibere geçişim başladı. Birkaç sorum var yanıtlayabilirseniz sevineceğim.

1- Fibere nasıl geçeceğim? Neler yapılacak?
2- Fibere geçişimin bana bir masrafı/maliyeti olacak mı? Elektrikçi falan çağıracak mıyım yoksa ekibin kendisi her şeyi halledecek mi?
3- Fiber hat muhtemelen TT’ye ait 100 mbit olarak anlaşma sağladık, sizce 100 mbit’i geçebilir mi?
4- Fiber çekilirken nelere dikkat etmem gerekiyor?

(Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oturuyorum.)

1- İş Turnet’te ise fazla bir şey yapmanız gerekmiyor.

2- Fiberde bakırdaki gibi bir durum yok. Fiber modeme kadar TT sorumluluğunda. Yani size bir maliyeti olmayacak. Evinizin içine istediğiniz yere kadar çekmesi gerekiyor TT çalışanının. Ayrıca Fiber altyapıda modemi TT getirecek. Normalde 10 tl gibi bir ücret alınır ama TurkNet bu hizmeti aboneliğiniz boyunca ücretsiz veriyor. Yani modem ücreti ödemeyeceksiniz.

3- Hız konusunda sıkıntınız olmasın. En az 95 Mbps gelir. Eğer çok şanslıysanız 120 - 130 Mbps bile alabilirsiniz. İlk bağlantım yapıldığında ben 95 Mbps görüyordum. 1 yıla yakın oluşturmadığım destek kaydı kalmadı. Ankara Ulustaki TT müdürlüğünü de darladım. Ekim 2021 de TT bir şeyler yaptı ve 95 sınırı kaldırıldı. Farklı şehirdeki arkadaşlarıma da sordum onlarda sınırın kalktığını söylemişti. Şuan 110 - 112 Mbps hız alabiliyorum. Fakat bazı kişilerde halen 95 Mbps olabiliyormuş.

4- Fiber kablosunun bakırdan farklı olarak içerisinden çok ince bir cam geçmektedir. Tabi bu evlere gelen fiberlerin içerisindeki cam değil. Fakat yine de kırılgandır. Bu nedenle fiber kablosunun çok el altında durmamasına ve bükülmemesine gayret ediniz. Ayrıca fiberde ONT denilen modem harici sarı kablonun girdiği küçük bir cihaz takılacak. Bu cihazı isterseniz duvara sabitleyebilirsiniz. Ben iki kez sabit olmadığından fiber kablomun kırılması nedeniyle internet kesintisi yaşadım.

5 Beğeni

Bu değerli cevaplar için teşekkürler @muhep :pray:

2 Beğeni

Farklı bir sorunuz ve desteğe ihtiyacınız varsa lütfen bana özel mesaj üzerinden ulaşın @kirachandes. Ben bu süreçte size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışırım. TurkNet çalışanıyım.

1 Beğeni

@muhep @EFG teşekkürler cevaplar için.

Bugün kurulumu hallettik. İlk testi 5Ghz kablosuz üzerinden yaptım. 113 mbit download ve 10 mbit upload görünüyor.
Çok mutluyum.

Tek sıkıntım FTTH kablosunu, ONT cihazını ve modemi uluorta bırakmaları oldu.

Kendim FTTH kablosunu kroşelerle tutturacağım, ONT ve modemi de duvara monte edeceğim.

Ha bu arada gelen kişi FTTH kablosunun çekilme tarzını beğenmeyip bir araba dolusu laf etti. Sonra annemgil fark etti ki kendisi binanın girişindeki fiber kutusunun kilidini bulamayınca pense ile delip kırmış, ağzına kadar açık bırakmış ve gitmiş.

TT ekibi şaşırtmıyor cidden.

2 Beğeni

Çok sevindim @kirachandes. Sorunsuz bir kullanım dilerim :pray: Bu süreçte göstermiş olduğunuz anlayışınız için ben size teşekkür ederim.

Bu arada yaşamış olduğunuz duruma üzüldüm :frowning: Umarım biraz daha hassas davranışlar gösterirler saha ekipleri :frowning:

1 Beğeni

O kutunun anahtarı tek tip olur ve her saha personelinde olur bildiğim kadarıyla bizdeki kutu kilitli değil anahtarı da üstünde yok verdikleri ont cihazı Huawei mi Nokia mı modem ZTE mi TP link mi acaba

1 Beğeni

NOKIA markalı ONT
ZNT H298A V9 modem verdiler hocam.

1 Beğeni