Sakarya'ya GigaFiber ne zaman gelecek?

Sakarya Adapazarı Yenigün Mahallesine GigaFiber ne zaman gelir?

1 Beğeni

Bilgi verecek kimse yok mu?

hocam şimdilik sadece İstanbul Ankara ve İzmir’in belirli mahallelerinde var. Ülkenin geri kalanı için sizi tatmin edecek bir açıklama yok ne yazık ki.

Bi ara planlama içinde diye forumda bir şeyler dönüyordu ama.

1 Beğeni

Bu mesaj vasıtasıyla ss de atmış olayım da, sonra bı tarafından element uydurmuş demesinler :joy::joy:

(2 ay önce almış olduğum bilgi, eklenen - çıkarılan yerler olmuş olabilir)

3 Beğeni

yazılıyor böyle şeyler haklısınız ama ne zaman gelecek kim bilir. tatmin edici olmaz diye o yüzden söylemiştim.
İstanbul Ankara İzmirde daha spesifik cevaplar alınabiliyor.

umarım ilerleme vardır da kavuşursunuz en kısa zamanda.

2022 yıl sonunda tamamlanması ön görülüyordu yenigün mahallesi ve sakarya mahallesi dün itibariyle sözde 2023 yılı sonuna kadar işlem edilecegini söylediler insanları 6 ay umutlandırdınız kasım ayı başından beri sonra bi sorguluyon fos 19 ay daha bekle babam bekle artık bi anlamıda kalmadı

1 Beğeni

Dünya üzerinde hiç bir şey yolunda gitmiyor ki :flushed:

İnsanları umutlandırmaları mesela kötü oldu :slight_smile: 6 ay bekle bekle sonu 19 ay daha uzatılması

Bu yıl hedeflediğimiz 400K hane var. Umarım diğer bölgelerdeki çalışmalarımız belirlenen plandan daha kısa süre içerisinde tamamlanır ve hızlıca sizlerin bölgesine de giriş yapabiliriz.

Yalan oldu bu iş @EFG galiba 2022 yıl sonu oldu 2023 yıl sonu şansızlık aldı başını gidiyor bizim belediyedede iş yok firma yatırım etmek ister önüne engel süreç uzatmaya calışırlar anlam veremedim sanki belediye telekoma çalışıyor gelde çıldırma bir vatandaş olarak, sakarya mahallesi ve yenigün mahallesi olarak 2022 yıl sonunu beklerken şimdide 2023 yıl sonuna 19 ay var hayallerin ötelenmesi kadar kötü birşey yok, telekoma fiber talep ederiz sen 50 alıyon daha ne istiyon diyip rest çekiyor gigafiber bekleriz onada belediye süreç uzatması çıkar bu nasıl dünya düzeni isyan eder insan.

1 Beğeni

İnsana ve yaşama değer veren ülkelerde böyle değil yani çok da globalleştirmemek lazım. Ama konu Sakarya olunca da çok umutlanmamak da gerekebilir. :frowning:

Globalleştirme değil bu yönetim şekli 25+ senedir hiçmi geliştirmez bir şehir kendine bunada kızıyor insan 1.1M insan var sakarya genelinde, sağlık olsun ama yinede yaparsa TurkNet yapar birşeyler yapacak birşey yok bize beklemek düşüyor.

Öfke insanı nankörlüğe meyleder sırf senin yer için bunları söylemen hiç düşünülmeyen iller açısından rezillik senden daha beter olanı bu dünyada her zaman vardır. Bizim burada öfke saçmamız ne bizim işimize yarar ne de onların aynı mahallede giga olup senden daha çok bekleyecek olan insanlar muhakkak var onlar ne yapsın sırf o sokak çok uzak olduğu için bu yıl yapılmayacağını öğrenirse ne düşünecek…
Benim 1 arkadaşım var Serdivan’da(yenigün mahallesine çok uzak değil galiba) oturuyor ona diyorum 3-5 yıl sonra sizin oraya anca gelir :smiley: ünisi biterken belki kullanırsın diye şakalaşıyorum onunla :smiley: şu anda İstanbul’da 5-10 tane ilçeye yapılmış durumda ve bu ilçe sayısı gittikçe artıyor. Yaşantımızdan ders almamız gereken yerde isyan ediyoruz!

Serdivan bölgesinin gigafiberemi ihtiyacı var oralar kampüs cevresi olduğu için oralarda genelde superonline 2 senedir alt yapı yaptı bizde normal fiber telekomdan bile gelmedi ne zaman bişi istesen 50 var daha ne arıyon kafasındalar ben tüm firmalardan ümidi kesmişim :smiley: yine sürec uzun olsada turk net yapar diyorum, ayrıca yenigün mahallesi ile serdivan arasında mesafe çok birbirinden ayrı zıt yönler fiberi olmayan yerler napsın

Forumda adslden gigaya geçen var diyeyim. Ünili genç lerde en iyisini kullanmak istemez mi? @Galatasaray

Size basit bir örnek vereyim. 1999 depreminde etkilenen bina sayısı Sakarya’da fazla iken etkilenen hane sayısı ve insan sayısı Kocaeli’de çok çok fazla idi. Kocaeli 1 sene içinde yaralarını sardı, Sakarya’da ise neredeyse 4 sene sonrasında bile yollar, kavşaklar, trafik ışıkları vs çalışmıyordu. Yani aslında biraz da haklı sitem etmekte. Benim ne fiber ne de giga umudum yok zaten Serdivan a 45 km mesafede olduğum için :joy::joy:

1 Beğeni

Universite öğrencisi maximum o şehirde 4 sene kalır sonra gider şehrine geri :slight_smile: normal evlere gelmesi mantıklı zaten sakaryanın cogu yerinde 35-50-75 vdsl dolu sakaryada adsl kullanıyorum diyen paket yükseltmeyi bilmeyen 60+ yaş üzerindeki kişilerdir.

1 Beğeni

Moderatix üzüldüm ya durumuna :smiley: allah sabır versin para olup daha göze gelebilen bir yerden ev almak daha mantıklı beklemek çözüm olmuyor bazen.

2 Beğeni

Yok o iş geçti artık :joy::joy: bu saatten sonra da niyetimde yok. Belki yarın öbür gün bakır kabloları yenilerler şehirlere fiber gelince o zaman hızım biraz daha artar :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni