Sabit hız problemi

23 ağustos günü bölgemde telekom çalışması sonrası 40mbps civarı aldığım internet hızımı 24mbps olarak almaktayım (modem arayüzümde 23 ağustos öncesi maks 50mbps görünürken çalışması sonrası 90mbps’ çıktı). altyapı hızımın yükseldiğini görünce oimden paketin yükseltilmesi talep ettim fakat hızım 24 geldiği için bir şey değişmedi.

en son açtığım destek kaydımda saha dolabında kullanıcı sayısının artmasına bağlı olarak hızımın bu yönde olduğu, kapasite artımı talep ettikleri söylendi. internette gördüğüm kadarıyla DSLAM kilidi diye bir şey var ve türk telekom tarafından kaynaklı bir şeymiş. TurkNet bir çözüm üretebiliyor mu bu konuda?

son olarak, TurkNet ve diğer iss’lerin sayfalarından ne hız alırım diye baktığımda adresimde altyapının bulunmadığı şeklinde bir hata mesajı alıyorum. 23 ağustos günü yapılan çalışma sonrasında oldu bu. bu bir sorun teşkil ediyor mu? çözümü nasıl olur?

Merhaba, açılan arıza kayıtların da DSLAM kiliti var ve uygulanabilecek durumdaysa sorun olmadan kaldırılıyor.


Bu tarz çalışmalar da altyapı güncellemesi olduğu için sistem size yanlış veya eksik bilgi gösterebiliyor. Sorun teşkil etmez. Çalışmalar bittikten sonra tekrar kontrol edin. Modem hat değerlerinizi paylaşır mısınız?

1 Beğeni

TurkNet Online İşlem Merkezi’deki bilgilerim böyle;

bu da modem değerlerim;

destek kaydında dslam kilidinin kaldırılmasını mı talep etmeliyim?

Değerlerde DSLAM kilidi gözükmüyor hat tanımlaması kısmında problem oluşmuş olabilir. TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - İşlem - Paket Tarife Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum bu adımları izleyerek destek kaydı oluşturun alabileceğim maksimum hız tanımlaması yapılmasını istiyorum şeklinde belirtirseniz temsilci yardımcı olucaktır.

2 Beğeni

Baran’a katılıyorum ve eklemek istiyorum:
Peki, SNR ayarı yaptığınız da hızınızda değişim oluyor mu?
OİM arıza kaydınız da otomatik sistem mesajı varsa orada “NMS Hız” profili var ve orada ne yazıyor, paylaşır mısın?

2 Beğeni

daha öncesinde modem üzerinde snr marginle oynadığımda değişiklik oluyordu fakat şuan değiştirsem de 14-15 arasında sabit geliyor değişmiyor.
75mbpslik paket varken 79872/8192/V şeklindeydi. 50mbpse çekilmesini talep etmiştim en son ki destek kaydında 51200/8192/V olarak görünmekte.

Bu sorunu, ben ve siz dahil olmak üzere en az toplam da 6 kişi yaşıyor. Tanım, paket güncellemesi yapılabilir ama düşük ihtimal belki düzelir ama bu şekil de düzeleni görmedim…

1 Beğeni

alabileceğim en yüksek hızı talep ettim ve paket değişikliğimi yaptılar. fakat yine de 24mbps alıyorum. sanırım bir yerde hız sabitlemesi mevcut. oimde de teknik bilgilerimde indirme ve yükleme hızlarım da yazmıyor ama internetim var :smiley: . değişik bir durum.

Biliyorum, ve nadir yaşanan bir durum. Hat SNR kullanmıyor veya hatta DSLAM da bir nevi SNR kiliti gibi bir durum olabilir tabi bu benim düşüncem.
Farklı bir modem dener misin özellikle SNR değeri değişen bir modem olursa çok iyi olur…

1 Beğeni

maalesef elimde başka modem yok. bulabilirsem başka bir modem deneyeceğim. teşekkürler.