Saat başı yaşadığım kopmalar

Ay başında mevcut kullandığım ttnet ten TurkNet e geçiş yaptım. Modem kurulumunu eksiksiz bir şekilde tamamladım. Ancak kurulduğu günden beri neredeyse her saat başı 3-6 dk süren kopma yaşıyorum. Hız çok kötü.Arıza kaydı açtım gelip bakmadan sorun yok dediler. Tekrar arıza kaydı açtım. Tekrardan kurulum yaptım.Yarın gelip bakacaklarını söylediler. Ttnet de iken hiçbir problem yaşamıyordum. Problemin nedenini anlamıyorum. İnternet kullanmak çok can sıkıcı hale geldi. Muhtemelen yarın da sıkıntı yok veya sıkıntı modemde diyecekler. TurkNet benim için hayal kırıklığı oldu.

Destek numarası:54153114
Modem: Tplink TDW9970 V3

Merhabalar, yarın için randevu oluşturuldu. Ekipler adresinizi ziyaret edip kopma problemi yaşamanıza sebep olacak nedenleri ele alacak. Tespit edilen sorunlara müdahale edilecek :innocent:

Benzer sorunu yaşadım. Bunun bir çok nedeni olabilir.
Benim hikayem; Bir kaç arıza kaydı sonrasu Türk Telekom ekibi modeme kadar gelip kontrol etti ve hatta sorun yok, TT sorun modeminizde dedi. Modem de daha yeni, firmaya arıza kaydı açtım, durumu bildirdim, istedikleri verileri gönderdim, modeme defalarca uzaktan bağlandılar vs. bir süre sonunda cihaza özel firmware hazırlayıp saat başı kopmayı günde ~3 adete kadar düşürdüler. Kalan kopmalar için kısaca “modem iletişimde bazı komutlara İSS den cevap beklediğini, alamayınca da düşme yaşandığı için durumun oluştuğunu” Türknetin yazılımsal olarak müdahale etmesi gerektiği, TurkNet 'e arıza kaydı açmam gerektiğini belirttiler.
Sonuç; eski modemi kullanıyorum. Kopma yok :slight_smile:
Farklı marka ve chipsete sahip modemler deneyin derim.