Router İpv6 yardım

IPv6 ‘i sorunsuz çalıştırmayı başardım. Cihazın config dosyasına ufak bir satır eklemesi yaptım. Cihaza root erişiminiz varsa ve SSH ile erişim sağlayabiliyorsanız /etc/config/network altındaki konfig dosyasına pppoe-wan’ dan düşük bir metric değeri girerek sorunu çözebiliyoruz. Aşağıdaki resimde kırmızı kutu içerisine aldığım değeri girdim.

Yaptığımız bu değişiklikle cihazı yeniden başlatmalarda veya internet erişimin gidip gelmesinden etkilenmeden sorunsuz çalışacaktır.

Bu sorunun kesin çözümü aslında delegated-ipv6-address (LAN) alanın framed-ipv6-address (WAN)'dan farklı vermekle çözülecektir. Bu eğer yapılırsa birçok modemde sadece ipv6 etkin edilmesi ile sorunsuz çalışacaktır.

Eğer Mi Ax1800’un root erişimini nasıl aldığımı merak eden arkadaşlar olursa web’de biraz araştırma yaparak bunu sağlayabilirler. Kısaca önce Chinese firmware kullanarak root erişim elde ediyoruz sonra global firmware ile de web Gui’i ingilizce olarak kullanıyoruz. Bu arada benim TurkNet devrem TurkTelekom VAE üzerinden sağlanıyor. Turktelekom fiber modem’i hiç kullanmadan da direk olarak Mi Ax 1800 ile erişim sağlayabilirsiniz. Burada önemli olan PPPoE erişim sağlarken vlan 35 olarak subinterface seçeceğinin seçilmesi olacaktır. Şuan için sorunsuz IPv4 ve IPv6 erişim sağlayabiliyorum.

2 Beğeni