Rockstar Servislerine Erişemiyorum

Merhaba, yaklaşık 1 haftadır GTA ve RDR oyunlarının yapımcısı olan Rockstar’ın sitesine ve launcherine giremiyorum. Bu nedenden dolayı oyunları oynayamıyorum sadece vpn açarak girebiliyorum. Bu oyunları oynayan ve TurkNet kullanan bir kaç arkadaşımda aynı sorunu yaşıyor fakat sorun yaşamayan da var. Neden böyle oluyor anlamadım ama ip ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Modemi kapatıp açmayı defalarca denedim ip değişsede sorun devam ediyor. Bu durumu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? Çünkü vpn ile oynayınca pingim çok fazla oluyor böyle oynamak istemiyorum. Aldığım hataları aşağıya ekliyorum şimdiden teşekkürler.
images

Merhaba,

Güvenli profiliniz aktif mi acaba ? Siteye erişim normal. Bir trace testi yapıp koyarsanız daha iyi olur. Ayrıca hangi dns’leri kullanıyorsunuz?

Güvenli profil aktif değil fakat şimdi farkettim modemi kapatıp açınca benim ip değişmiyormuş sorun bu yüzden düzelmiyor. Eskiden değişirdi ama şuan statik ip kullanmadığım halde ip sabit kalıyor bunu nasıl düzeltebilirim.

Sorunum devam ediyor. TurkNet’te modemi yeniden başlatınca ip değişirdi ve şuan değişmediği için sorunum çözülmüyor? Neden böyle bir şey olduğu hakkında bilgisi olan biri var mı? İp değişmesini istemesem statik ip kullanırım.

Selamlar @ReNNaC, aynı ağa bağlı tüm cihazlarda benzer bir sorun yaşanıyor mu? Hücresel veri üzerinden bağlantı sağladığınızda oyuna erişebiliyor musunuz? Dinamik IP’ye sahip olan kullanıcılarımızın IP’leri belirli aralıklarla değişir. Fakat biz bu duruma manuel müdahale edemiyoruz.

Evet hocam, hem telefon hem bilgisayarda wifi ve ethernet ile erişemiyorum fakat mobil veri ve vpn ile erişebiliyorum. Destek kaydı açtım fakat çok geç dönüş yapılıyor ve sorun 3 gündür çözülmedi. Birde modemde yazan ip ile bilgisayardan baktığım IP’ler farklı bunun sebebi nedir acaba?

image Bu modemde gözüken IP
image Bu whats my ip yazdığımda çıkan IP

Sorgulama sitesi kaynaklı bir sorun yaşanmış olabilir. Erişim sorununuzun IP kaynaklı olduğu aşikar, fakat Dinamik IP’de kullansanız belirli bir süre IP değişimi söz konusu değil maalesef.

Bu benim sorunum çözülmeyecek mi demek oluyor hocam anlamadım?

Aynı sorun bendede mevcut çözümü yokmu :frowning:

Dinamik IP ile beraber IP’niz değiştiğinde sorun çözüme ulaşacak. Fakat bu aşamada IP değişimi için manuel işlem sağlayamıyoruz.

1 Beğeni

CGNAT ‘ta böyle olur zaten. Ancak statik ip ile ikisi de aynı ve sabit olur.

Hayırlı akşamlar. Aynı sorun bizde de var iki farklı TurkNet abonesiyiz ve ikimizde gta5 rock Star games online giremiyoruz. cep telefonundan internet verdiğimiz de hemen bağlanıyor. Bunun kesin çözümü nedir. Kaç gün oldu sorun devam ediyor. Ne hikmetse elektrik bölgede bir kaç kere gitti anlık geldi ondan sonra oldu. Bu zaman kadar öyle değildi.

Modem Rest, Yani Kapa Az Bekle Aç Ve Düzelmiştir , İyi Oyunlar … :wink:

Selamlar @Aftercall, siz de IP kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Var ise IPV6’yı iptal edip Statik IP ile erişim sağlamayı denemenizi tavsiye ediyorum. Ek olarak IP problemi düzelene kadar VPN’ de tercih edilebilir.

Yaklaşık 1.5 aydır aynı sorunu bende yaşıyorum GTA V sunucu bağlantısı kuramadığından oyunu açmıyor. Mobil veriden erişim verince hemen bağlanıyor.

Gigafiber bağlantım.

1 Beğeni

cgnatla alakası yok. o zaman telefon internetinden hiç girmezdi.

gigafiber ile hiçbir şekilde gta online açılmıyor.