Reçber Marka; CAT6 VS Telefon Kablosu Hangisi Tercih Edilmeli?

Öncelikle merhabar, ankastreden modeme kadar gelen kablomu 2 sene önce bilmediğim bir cat6 marka kablo ile değiştirmiştim. Bağlantıyı yapan elektrikçi reglete 2+2 olarak girmiş ama rj11 sokete tek giriş olduğu için 1+1 olarak çaktı ve çaktığı kabloyu sıyırıp kalan 1+1’i ona bantlayıp gitmişti. Şimdi kabloyu değiştirmek istiyorum. Aklımda Reçber markası var. Cat6 mı almalıyım yoksa, telefon kablosu alsamda olur mu? Total’de 35-40 metre kablo kullanacağım.

Başka bir sorum daha var; Ankastre kutusunun içini açıp baktığımda benim hattımın çakılı olduğu kablolara telekomun siyah kablosundan 2 tane ince kablo bağlanmış. Kablo değişimini kendim yapacağım için çakılı kabloları söküp tekrar yeni alacağım kabloyu çaksam bir sıkıntı yaşar mıyım?

Telefon Kablosu;

Cat6 Kablosu;

1- Alacağınız kablo twisted pair yani birbiri etrafında sarmal olarak ilerleyen kablo olmalıdır. Bunun sebebi, kablolar içindeki sinyalin daha uzak mesafelere daha az bozulma ile ulaşmasıdır.
Telefon kablosu düz olduğu için bu gereksinimi karşılamaz.
2- Dsl sinyallerini minimum direnç ile aktarmak için tek damar olan per kullanmanız gerekir. Saç teli gibi olan kablolar direnç yüksek olduğu için sinyali bozar bir mesafeden sonra. Bu tip kablolar genelde patch cord için kullanılır esnek oldukları için

3 Beğeni

Yani sl400 daha mantıklı

1 Beğeni

Bence mantıklı olan sl400

Sl900 de topraklama var. Sl400 de yok diye biliyorum.


Sl400 içi böyleymiş.

2 Beğeni

Bu bilgiyi ilk kez öğrendim. Bende kablo çekerken daha az gürültü olur diye düşünerek cat 6 kabloda iki farklı renk kullanmayı düşünüyordum.

Ev içerisinde birkaç farklı yere modemi koydum, bağlantı yaparken 1 kere de tv kablosuyla da denedim ve tv kablosu 5 telli telefon kablosunda daha az gürültü ile bağlantı yaptı. Bu durumda bana iki farklı kablo kullanmanın mantıklı olduğunu düşündürmüştü.

1 Beğeni

TV kablosundan kastınız nedir acaba? Merak ettim de


Bina içerisinden uydu antenine giden fotoğraftaki kablo

1 Beğeni

Burada neden sarmal kablo kullanılması gerektiği açıklanmış. İngilizce ama Türkçe kaynaklarda çok detaylı bilgi yok.

3 Beğeni

reçber cat6 çok iyi. ben kendimde kullanıyorum; 1.sınıf malzeme.

2 Beğeni

Bunu kullanırken 2 tane mi kullanıyorsunuz. Çünkü normalde Cat6 da mavi mavibeyaz kullanılıyor ya ondan soruyorum.

1 Beğeni

güzel soru. bende de mavi & mavi-beyaz bağlı. telekom personeli öyle tavsiye etti. sorun yok.

1 Beğeni

Tv kablosu kullanırken kablonun ortasındaki ve dış katmandaki saçak teli bağlayarak kullandım. O gün için evdeki mevcut telefon kablosundan daha iyi değerler almıştım

1 Beğeni

Ne kadar süre kullandınız TV kablosuyla?

1 Beğeni

2 hafta kadar kullandım, 5 telli telefon kablosunu cat5 kablo gibi kullanmak için yapmıştım, birden fazla ek olunca galiba gürültü seviyesi yükseldiği için çalışmadı. Sonrasında modemi vestiyere koyup ek azaltınca çalıştı

1 Beğeni

Ben ankastereden telefon kablosu çekimlerinde hem maliyet hem daha kullanışlığından( telefon kanallarının dar olması) dolayı. 2224 awg kabloları tercih edin. 26awg de var galiba.
https://www.hepsiburada.com/hcs-cat3-2x2x24-awg-2-ciftli-utp-telefon-kablosu-500m-pm-HBC000002FZHY

2 Beğeni

SL400 modeli (20 karakter)