Putty Sorunu

Merhaba,

Putty ile ssh bağlantısı sağladıktan sonra 5 dakika işlem yapılmadığında otomatik putty bağlantısı kopuyor. TurkNet’e geçmeden önce TürkTelekom’da saatlerce işlem yapmasam dahi kopma olmuyordu. Bu sorunun çözümünü bilen var mı? 5 dakika işlem yapmasam sürekli ssh bağlantısı kopuyor ve her seferinde yeniden bağlanmam gerekiyor.

modem modeli nedir, modem ayarlarında bekleme süresi oluyor

Asus dsl-n16 fakat bunun modem ile alakasını anlamadım?

Modem’e ssh bağlantısı yapmıyorum. Uzak sunucuya ssh bağlantısı yapıyorum. Fakat ortalama 5 dakika sonra bağlantı kopuyor çok fazla rahatsız etmeye başladı. Bunun static ip dışında çözümü yok mu?

ben yanlış anlamışım, modeme bağlanıyorsun sandım

CGNAT, bağlantınız dengesizleşmiş olabilir, veya KeepAlive süresi ayarı(?). Olmadı sunucu veya Putty üzerinden KeepAlive süresini arttırmayı deneyin

CGNAT için VPN ile bir test yapın isterseniz.

CGNAT ile bağlantılı olduğunu düşündüğüm sorun. Modem üzerinden wireguard ile bağlı olduğum sunucu vasıtasıyla tüm ssh bağlsntılarım saatlerce aktif kalabilirken VPN kapattığımda ssh maximum 10 dakika beklemede kalabiliyor. Aktif olarak kullanımda ise düşme yaşanmıyor. Nedenini bilen yeşillendirirse sevinirim :smiley:

sorunuza kendiniz cevap vermişiniz zaten cgnat yüzünden

https://forum.turk.net/t/putty-sorunu/20808/4?u=hahamyan

Diğer arkadaşların da dediği gibi değil mi :slight_smile:
Binaenaleyh TT de de CGNAT olmasına karşın bu düşüş yaşanmıyorsa sorun direkt CGNAT olmayıp TurkNet NAT konfigürasyonu da olabilir minvalinde yanıt yazmıştım

Sorun CGNAT ise static ip dışında çözümü var mı?

Model ile alakası yok. Şuan kullanmakta olduğum modemi yaklaşık 3-4 yıldır kullanıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. TurkNet’e geçtikten sonra bu sorun olmaya başladı.