PPP ağ geçidine erişilemiyor

Merhaba bugün statik ip için başvuru yapıp sonrasında statik ip hizmetini almıştım. Statik ip için herhangi bir kurulum yapmayacağımızı bilmediğimden önce modem ayarlarından bu ip adresini bir yerlere entegre etmeye çalıştım fakat sonrasında bu şekilde olmayacağını anlayıp modemi direkt fabrika ayarlarına sıfırladım. Şuanda modemin kurulumunu yaptım ve başka hiçbir ayarı ellemedim hem modem üzerinde hem de bilgisayarda internet erişimi var olarak gözüküyor ama internete erişemiyorum. Yine modem arayüzünde birkaç test yaptığımda bazı noktalarda hatalar görüyorum. Acaba nasıl düzeltebilirim?


Buda farklı bir test yaptığımda çıkan hataları gösteren fotoğraf

Modem arayüzünden DNS adresinizi elle girme seçeneğini seçip ilk satıra 1.1.1.1 ikinci satıra 1.0.0.1 yazıp dener misiniz?

1 Beğeni

Aynı sorun bende de var. Dediğinizi yaptım ama hata almaya devam ediyorum.

PPPoE ayarı esnasında DNS girerseniz TurkNet nem kapıyor. Otoya alıp başarıyla bağlantı kurun. Sonra gerekirse değiştirirsiniz

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Denedim değişen bir şey yok. TP-Link TD-W9970 kronik sorunu bu galiba. Yabancı forumlarda da aynı konular tartışılıyor. Umarım bir çözüm bulabilirim.