Powerbank ile modem çalıştırmak (REHBER)

Merhabalar herkese mutlu, sağlıklı günler. Bir çoğumuz artık birçok işimizi internet üzerinden hallediyoruz. Bu yüzden İnterneti kesintisiz almak gerçekten çok önemli bir şey. Elektrik kesintilerinin sık olduğu bir bölgede yaşıyorsanız elektriğin gitmesi ile birlikte modemin kapanmasından dolayı işleriniz yarım kalıyor olabilir. Elektrik kesilince saha dolaplarında ve santrallerde bulunan jeneratör sayesinde saatlerce elektrik olmadan hizmet almak mümkün ancak modem çalışmayınca hiçbir işe yaramıyor. Sadece elektrik kesintilerinde değil, ankastreden hat ölçümü yapacaksanız ancak modemi çalıştırmak için gereken elektriği çekebilecek bir yer bulamıyorsanız da doğru yerdesiniz . Modemi elektriksiz çalıştırmak için UPS, akü gibi çözümler var ancak bunun yanında en basit ve en ucuz yollu çözüm Powerbank oluyor. Evet powerbankle modem çalıştırmak mümkün. Gelin bunun nasıl olduğuna bakalım.

Elimdeki test modemi 12v 1A isteyen Tp-Link TD-W9970 v3. Daha üst amper değeri isteyen modemleri test etmedim, test edecek arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Öncelikle bize lazım olan şey 5V girişli ve 12V çıkışlı Usb-barrel jack voltaj yükseltici kablo. Bu ürünün fiyatı 18.81 TL buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz, ben buradan satın aldım farklı yerlerden de temin edilebilir.

Bir diğer lazım olan şey ise 5V 2A çıkışa sahip bir powerbank. 5V 1A gibi düşük amper değerlerine sahip powerbankler maalesef stabil olarak 1A Sağlayamadıkları için modemin ihtiyacı olan gücü sağlayamıyor.

Bu ikisini edindikten sonra yapılması gereken işlemler çok basit. Kablonun bir ucunu powerbanke diğer ucunu ise modeme bağlayın. Modeminiz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. 5000 mAh kapasite değerine sahip bir powerbankle 1.5 saate yakın internet ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Ayrıca bunların benim kendi kullanıcı deneyimim olduğunu söylemek isterim. Sizin yapacağınız işlemlerden doğabilecek durumlarda sorumlu olan sizlersiniz.


8 Beğeni

Faydalı bir rehber. :+1:

1 Beğeni

Bizim burada elektrikler çok gidiyor, benim powerbanki nasıl değerlendiririm diyordum :smiley: Faydalı rehber. :ok_hand:

2 Beğeni

Benimde aklıma geldi valla akü bağlamak motosiklet aküsü :slight_smile:

Powerbankta var bende samsung 10.000 mah typ-c li hızlı şarj onunda kullanabilirim ama elektrik gitmiyor bizim orada alt yapı sağlam

1 Beğeni

Ben modem ups ürünlerinden kullanıyorum.
Gerçekten elektrik gittiğinde internetin kesilmemesi çok iyi oluyor.
Ama anlattığınız yöntem de gerçekten pratikte daha düşük maliyetle bu işi kotarmayı sağlıyor gibi.
Faydalı olmuş teşekkürler.

2 Beğeni

Emeğine sağlık @talha
Benimde uzun zamandır aradığım bir aparatı bulmuşsun. Stok tükenmeden almak lazım.
Ancak düz bir kablo nasıl voltaj yükseltiyor.
Hiçbir voltaj yükseltici devre vs göremedim.

1 Beğeni

Kablodaki usb bağlantı yerinin içinde devre var

2 Beğeni

Faydalı bilgi olmuş.

powerful pm-4400 cihazıda vardır. modemi 5 saat boyunca enerji veriyor. 2 yıldır kullanıyorum.

21102775|450x450

2 Beğeni

Faydalı post. Güzel bir alternatif çözüm olmuş biz kullanıcılar olarak. Tabiri caizse “Hayat kurtarır”. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

çift kablo ve çift çıkışlı 20000 mah powerbank ile gpon + modem denedim çalışıyor sorunsuz

1 Beğeni