Ping Problemlerim

suanda ayni apartmanda ttnet vie.valve.net adresine 70-75 ping fakat bende 85den asagi inmiyor.1.1.1.1 pingide (yurtici server) 45den assagi inmiyor

destek kaydi actim sorun yok diyorlar fakat gecen bir ara cloudflare pingimin 35-37 ye kadar dustugunu gordum.artik ip bloguylami ilgili anlayamadim.

oyun icinde csgo 100den asagi degil.

destek kaydi aciyorum yurtdisi serverlari ping kabul edilebilir diye sacma bir cevap geliyor.ayni apattmanda ttnet ile daha dusuk ping alan var dedigim halde.ve bende keenetic onlarda ttnetin verdigi modem var.5ghzde ayni kabloluda ayni

https://www.hizliresim.com/k31icts

Merhaba, hat değerlerini paylaşır mısın?

Eğer hâlâ Van ilinde iseniz Ping in yüksek olması normal. TT nin bazı bölgelerde ara noktaları var onların üzerinden yurtdışı çıkışına erişim verebiliyor. TurkNet ise sizi önce İstanbul a sonra yurtdışına çıkarıyor. Traceroute sonuçlarını karşılaştırın TT kullanan komşunuz ile.

tunceli ilindeyim.ttnet kullanan biriyle karşılaştırdığımda daha fazla hop var onlarda ama ilk 4-5 hop 4x felan daha az pingli.

hat değerlerim

buda yurtiçi servera bile aldığım ping.

resim

SNR 11dB çekin fakat, düzeleceğini sanmıyorum. Hattınızın genel olarak bir sorun yok belki, ağ rotasyonundan dolayı gecikmeli bir durum olabilir tabi, aşşağıda ki unsurları da kontrol etmekte fayda var. Destek kaydına komşunuzun ile sizin hizmetinizin sade ve anlaşılır bir şekil de tracert testlerini 10-15 dakika aralıklar ile test edip toplam da 6 test (3 size 3 komşunuza ait) olduğu zaman bunu temsilci ile paylaşın.

  • LAN kablosu ile tracert
  • LAN/Driver sürücülerini güncelle
  • Hattında ki DSL prizi splitter özellikle ek varsa kullanma/yenile. (YAK1)

Türknetin Pop noktası yok maalesef.

1 Beğeni

POP noktaları bu makale de il/ilçe olarak belirtilmiş, emin misin?

ıss hizmeti için söyledim.

Biraz daha açabilir misin? Sizin ifade ettiğiniz cümleye bununla ilgili kaynağa rastlamadım.

Bu link TurkNet kurumsalın hosting hizmeti. Iss ile alakası yok.

Burada ki TurkNet omurgası nedir? https://turk.net/hakkimizda/altyapimiz pop noktası değil mi onlar? :thinking:

1 Beğeni

Ortak erişim alanı yada trafik toplama alanları yönlendirme için kullanıyor diye biliyorum. Yani tt pop ları gibi kullanılmıyor. Bunu traceler ile böyle düşündüm açıkçası. Aynı noktada tt ve TurkNet traceleri birbirinden çok uzak.Peer evet bağlantı çok ama Netflix hariç pingleri hala yüksek. Bence bir gerçek anlamda pop noktası yok. Siz daha iyi biliyorsanız yeşillendirisen sevinirim.

@nitronos bu konuda daha bilgili.

Sorun şundan kaynaklanıyor istanbul’a uzak bir il’de yaşıyorsun ilk önce istanbul’a ardından viyana’ya ulaşıyorsun.TurkNet’in viyana pingleri türk telekom’dan daha yüksek türk telekom ile total’de 28-30 ms alırken TurkNet ile 43 ms alıyorum yani 13-15 ms fark var.
Türk Telekom tarafı ulus hattı çok iyi olduğu için istanbul’a pinginiz daha fazla düşecektir eğer istanbul’a yakın bir yerde oturmuyorsanız ttnet’ten vazgeçmeyin geçende TurkNet ankara izmir ile çalışma yapıyordu belki düzeltirler.

4 Beğeni

yurtici pinglerde fazla. ayni apartmanda en az 7-8 ms fark var ttnet ile.

bi ara 1.1.1.1 pingim 37ye felan dustu ama suan tekrar 44-45 ms seviyelerinde.ip bloklaroylami ilgili bilmiyoeum

ping testini direk modemden yurtici sunucusunada yapiyorum.ama destek ekibi israrla kabul edilebilir dedigi icin saldim artik ugrasmiyorum.oyun felan oynanmiyor cunki

Yurt içi ve Yurt dışı istanbul yakınında değilse yüksektir.

Ping konusunda sıkıntı yaşıyorsanız ve bu önemli bir ihtiyaç ise ttnet kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben bilgi almak için sordum size. Zaten ben de aynı şekilde üst kısımda yazdım diye hatırlıyorum… İstanbul a uzak iller ping problemi yaşayabilir şeklinde.:person_shrugging: