PCde yüksek hız mobilde ise daha düşük internet

Merhabalar,
Ben PCdeyken daha hızlı internet alabiliyorum fakat mobildeyken sık sık modemden kopmalar yaşıyorum
Bu modemden kaynaklı mıdır?

Muhtemelen kablosuz ağınız tek isim altında. 2.4 ve 5g bir arada yayın yapıyor. Modem ayarlarından mesh ayarını kapatıp… kablosuz ag adlarınıza da sonuna 2.4G ve 5 G gibi ayırıcı bir ibare koyarsanız. Daha verimli kullanabilirsiniz.

Wifi5 kullanıyorsanız AC olarak geçer
Modemin yanındaiken de düşük hız alıyorsanız muhtemelen modeminiz yada cihazınız 2.4 GHZ bağlantı kullanmakta. 5 ghz ile kabloya yakın hız alabilirsiniz.
Wifi6 kullanıyorsanız AX olarak geçer
Cihazınız muhtemelen wifi6 desteklemiyor yada modem ile aranızda çok fazla engel var demektir.

Kablosuz bağlantılar fiziksel kablo bağlantısı kadar verimli iletimi henüz koşullu olarak sağlayabilmektedir. modem uzaklığı aradaki engeller ve aktif olan teknolojiye bağlıdır.

Pc den kablolu olarak yüksek hız alması normal… wifi den daha düşük olması da normal… ama sık sık kopması sıkıntılı… genelde tek isim altında hem 2.4 hemde 5g yayını yapıldıgında anlaşmazlıktan kopmalar olabiliyor.

1.000 mb hız alabilmek için ne yapmam gerekir. Normal değerlerim 700-800 civarı çıkıyor. Ayrıca wifi’de değerler düşüyor ve 80-100 mb arası oluyor, bunu arttırabiliyor muyuz?

Wifi de değeriniz düşük çıkıyor… 2.4g olarak mı bağlısınız?. Kablosuz olarak kullandıgınız cihaz nedir?

Kabloda 70 mbit
Wifi de 50 mbit hız geliyor
Nedeni ne olabilir
Altyapı vdsl

Merhaba, @faykutlu86 hangi modemi kullanıyorsunuz.
2,4G ve 5G üzerinden alınan hızlar farkı değer gösterir.

Zyxel WMG1312 T20B

TurkNet müşteri hizmetlerine sordum. Bana verdikleri cevap “hiçbir İSS wifi de 50 mbit in üstü hız vermez” gibi saçma sapan bir cevap verdi.
Modemimde 5 ghz bant bulunmuyor

Örnek vereyim. 1000 mbitlik gigafiber bağlantım var. Ana modem zyxel modeme 2G ile bağlandığımdaki hız testim. Test yaptıgım cihaz wifi 6E yi destekliyor.
Ama 2G den bağlanınca hiç bir önemi yok

Keenetic omni dsl yanı 5G desteği olmayan access point ile 2G deki hızım. Cihaz max 100 mbit geliyor. Desteği bu kadar.

Anlayacağın 50 mbit üzeri bağlantılarda 2G tam hızı alabilmen çok zor. Bunun iss ile hiç bir alakası yok… modemin ve modeme bağlandıgın cihazla alakalı… iss kablolu olarak bağlanabileceğin en yüksek hızı verir. Kablosuzda tamamen elindeki cihazların yeteğine kalır.

5G de bile teorik olarak 866 mbitten bağlanır. Ama pratikte 585 mbit i anca görebiliyorum. Birde cihaz eski ise max 72 mbitten bağlantı kurar ve pratikte 35 mbitleri geçmen zor

Keşke şuraya araştırma yapmayıp direkt mantıksızca tutarsızca yazacak kişilere bi algı testi uygulanıp hesabı onaylansa. Bunda dahi TurkNet 'e söz söyleniyor ya…

Kimin için dediniz anlaşılmadı… :grinning: