Pc upload hızı düşüklüğü

Birkaç hafta önce yine forumda konu açmıştım 2 haftadır yaptığım testler sonucunda pc de modemi resetlemediğim süreci upload düşük çıkıyor modemi resetledikten birkaç saat sonra yine düşüyor upload hızı ama sadece pc de kablolu bağlantıda sorun yaşıyorum bazende evin arka tarafında kullandığım diğer router a gelen hız 10mb ye düşüyor modem arayüzünden baktığımda da hız düşüklüğü gözüküyor yine reset atmam gerekiyor sebebi ne olabilir.

Merhaba @Oguzhantutkac reset attıktan sonra ki ve hız düştüğü zaman ki modem hat değerlerinizin ekran görüntüsünü paylaşırmısınız. İyi günler dilerim.

Windows güncelleme ayarlarını kontrol edin.
https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-home-sürümü-internet/bfe2a99b-95af-4caa-be90-6611b4776cac

Ek olarak PC de yüklü one drive, Google drive, Yandex drive varsa onların karşıya yükleme yapıp yapmadığını kontrol edin.

Farklı bir ethernet kablosu ile deneme yaptığınızı varsayıp bu adımı atlamıştım

Farklı bir kablo kullandım cat 6 a kablo var metal zırhlı ethernet ucu takılı kabloyu bir şirkette çalışan tanıdığımdan özel getirttim. Yandex drive VS gibi uygulama yok anti virüs yok Windows update ayarlarını daha önceden yaptım değişen bişey olmadı sanırım modemin portlarında sorun var bunu nasıl değiştirebilirim
Kullandığım kablo yu da ekledim

Hacı abi gigafiber kullanıyorum hat değerleri ile akalı olacağını sanmıyorum ayrıca wifide normal oluyor hızım sadece kablolu da düşüş yaşıyorum

Ethernet kartının sürücüsünü tamamen kaldırıp varsa beta sürücüsünü kurup denediniz mi :flushed:?
(Veya bir önce ki sürücü)

Sürücü güncelleme de işe yaramaz ise varsa modemin/Router in farklı portu üzerinden deneyin. Yine çözüm olmaz ise TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden TurkNet ile iletişime geçip cihaz değişimi talep e edin

Sürücü güncelleme kaldırma yeniden kurma hepsini denedim portlarında hepsini 4 er defa denedin 4 porttan 16 defa :slight_smile: o zaman bu akşam kayıt açıyorum online işlemlerden umarım hızlıca değişim yapılır