Paketler ve Seçenekler

1-)Mesela hız sorgulaması yapıldığında adreste özgür iletişim fiber 100 seçeneği çıkıyorsa gigafiber aboneliği gerçekleşir mi?
2-)Hali hazırda aboneliğimiz var ise ve yapada isek paketimiz ise 35 Mbpslik paket ise adres sorgulamasında kontrol amaçlı sorgulama yapıldığında özgür iletişim fiber 100 çıkıyorsa yine gigafiber 100 veya üzeri bir aboneliğe geçiş yapabiliyor muyuz?
3-)Yanlış okumadıysam Özgür iletişim fiber 100 paketinde upload hızı gigafiber paketlerine göre düşük ve arttırılamıyor doğru mu?

Caddenin 2 ucunda da fiber mevcut. Biz zaten üvey evladız. Yani bişileri zora koşmadan verilmiyor.
İşin en saçma yönü de şu caddenin 2 ucundaki kullanıcıların toplamı orta ksımda kalan kullanıcıların 10 da 1 i kadar etmiyor.
Desteğe yazdım da bakalım ne cevap gelecek. Vallahi günde 10 defa sorguluyorum başım ağrımaya başladı iyice.

hocam siz yine iyisiniz bizim ufukta fiberin f si gözükmüyor.

https://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr
Bu sayfadan bakın özellikle caddenin başlangıcı ve sonunu bunu her caddede bakın.
hipernet yazan kısımlarda yakınında fiber dolabı olan yerlerdir. eğer oturduğunuz sokakta mesela böyle bir şey görürseniz hatta caddenizde dışarı çıkın ve başlangıcından sonuna kadar cadde üzerini dolaşın dolaplara bakın. Genelde fiber dolaplarının yenilerini koymuyorlar anlaşılmasın diye uyanıklar. En başta eğer dolapta fiber varsa o dolabın zemini beton değildir altında ızgara olur. Yeni dolap koyulduysa zaten hemen belli eder =) Ben öyle yaptım ve buldum şimdi o yüzden kimse itiraz veya inkar edemiyor fiber konusunda benim onlara söylediklerime.

hocam ben zaten vdsl kullanıyorum burdan evimi sorguladım hipernet gözüküyor saha dolabı da bizim evin yanınnda hemen saha dolabımız bu. şöyle bir sorum var bu dolaba gelen kablolar fiber mi birde bu fiberi eve çektirebilir miyim ne yapmam lazım bizim bina yeni olduğundan altyapı yok tt gelip komşunun altyapısı üzerinden kablo çekti altyapı talebinde bulundum servis sağlayıcınızın bizimle iletişime geçmesi gerekiyor dendi.

fiber dolabı. şuan hızınız nedir ?
hipernet fiberden vdsl çevrimdir. destek kaydı açın TT ye istekte bulunsunlar. Eğer tt yapmazsa bişi btk nın sitesi üzerinden edevlet ile giriş yapın faaliyet alanından sabit telefon seçin işletmeci olarak turktelekom seçin ve şunu yazın;
altyapımın kötü olması nedeni ile yüksek hızlar alamamaktayım bu yüzden de işlerimden geri kalıyorum.
Haritanız üzerinden sorgulama yaptığımda yakınımda olan saha dolabınızın fiber bağlantıya sahip olduğunu görüntülemekteyim. Fakat binama altyapı iyileştirmesi yapılmadı.
Sorgulama ve inceleme yaptığımda neredeyse binaların tamamının fiber altyapıya geçiş yaptığını görüyorum ama benim oturduğum binamın altyapısı çok kötü.
Servis sağlayıcımla iletişim kurdum fakat size bildirilmesine rağmen geri dönüş yapılmadığını belirttiler. Altyapı size ait olduğu için servis sağlayıcımında yapacağı birşey kalmıyor.
Binama gerekli fiber dönüşümün yapılmasını arz ediyorum.

1 Beğeni

Ama destek ekibine sorun santrale uzaklığınızı sorun. Eğer vae aboneliğiniz varsa zaten o dolaptan alıyor olmanız lazım interneti.

1 Beğeni

şu an 100 lük pakette 93 94 ciavarı çıkıyor hızlar ping sadece bi tık yüksek geldi bana

Daha ne istiosun =) Yahu bende diyorum heralde 30-35 veriyorlarda içi acıyor sandım.
Zaten alacağın odur başka alamazsın fiber çekerlerse de 93-94 ün olacağı 100 =)
1 Gbps verecek değiller ya neyi uğraşıyorsunuz anlamadım.

1 Beğeni

dssaxjbeıfsbhfısc Hocam ben fiberin f si yok derken TurkNet fiberden bahsediyordum gigafiber gelirse 1gbps düşünmeden alırım şuan hızlar gayet güzel sadece ping tarafında biraz sıkıntı var ama benim gördüğüm günden güne iyileşiyor ping süreleri misal google de 1 hafta önce 60 ms civarı çıkan ping şu an 23 25 arasına düşmüş son olarak altyapı isteme sebebim dediğim gibi komşumun altyapısı üzerinden hizmet alıyorum oda evine internet bağlatmak isterse problem olur diye düşündüm şimdiden halledelim sonra uğraşmayalım diye başvurmuştum.