3 gün önce TurkNet 'e geçtim 100mbps hız alabileceğim söylendi fakat internet bağlandığı günden beri 100 degil 30u geçemedim download sürekli 20-28 arası speed testlerde
OİM de de bu sekilde gözüküyor? Bunun sebebi ne 25/100 cok sacma bi değer
3 gün önce TurkNet 'e geçtim 100mbps hız alabileceğim söylendi fakat internet bağlandığı günden beri 100 degil 30u geçemedim download sürekli 20-28 arası speed testlerde
Hat üzerinde DSLAM kilidi felan mı var? Müşteri hizmetleri altyapının 100e kadar desteklediğini söyledi bana Altyapi sorgulama yaptigimda değerlerim yüksek cıkıyor Bu hızlar çok anormal degil mi ticket actıgımda yardım edilmiyor.
@tnetwork @moderatos ekipleri hat değerlerinizi yorumlayacak. Ben de Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturup kayıt numaranızı buradan paylaşmanızı rica ediyorum.
Merhaba,
Hat değerlerinize baktığımda maksimum 42 Mbps alabileceğinizi görüyorum. İlk olarak modeminizi kapatıp açın, sonrasında ağda herhangi bir cihaz/kullanım olmadan kablolu bir şekilde test yaparsanız, test sonucuna göre yorumlamak daha doğru olacaktır. Eğer sorun bunlardan herhangi birisi değilse dış veya iç hat sorunları olabilir. Özellikle eklemek istiyorum, speedtest uygulamasını bilgisayarınıza indirip TurkNet İstanbul sunucusu üzerinden test gerçekleştiriniz.
67919871 kayıt numarası bu kaydı açtım.
farkettim onu 42mbpsnin sebebi dslam kilidi felan olabilir mi ? 80mbps gibi değerler alabilen kullanıcılar var binada?
Öncelikle hat değerlerinize bakarak SNR Margin’inizin dalgalı olduğunu tahmin ediyorum, çünkü modeminiz ekran görüntüsünü aldığınız an itibariyle daha yüksek hızda buluşabilecekken daha düşük bir hızda buluşmuş gözüküyor. Bunun sebebi daha öncesinde yaşanan bir hat sorunuyla alakalı. Saha dolabından evinize kadar gelen kablonun, daha sonrasında da ev içi tesisatınızın kontrol edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Öncelikle ilk tavsiyem bu site üzerinden kendi dairenizin, binanızdaki diğer dairelerin ve binanızın yakınındaki binaların altyapılarını sorgulamanız. Tahminen 40-50Mbps civarında bir değer görmeniz gerekiyor çoğunlukla. Daha sonrasında eğer mümkünse binanızdaki reglete direkt bağlantı kurarak hızınızı elinizden geldiğince uzun süre kontrol etmeniz, sorunun tespitini kolaylaştırabilir.
Anladığım kadarıyla başka bir internet sağlayıcısından geçiş yapmışsınız, aboneliğinizi iptal ettikten sonra mı TurkNet’e geçtiniz, yoksa direkt geçiş mi yaptınız? Daha önceki servis sağlayıcınızda bu tür bir sorunla karşılaşmış mıydınız?
ikametkaha yeni taşındım yani direkt sıfırdan kurulum yaptırdım türkneti tercih ettim dairemin ve çevre binaların altyapı sorgulamasını yaptıgımda en düsük 83mbps hız gösteriyor maximum da 100mbps yani mahallenin neredeyse hiçbiryerinde 40-50 mbps gibi bir değer görmedim
O zaman büyük ihtimalle altyapı sorunu yaşıyorsunuz, destek talebi açmanız gerekiyor @alperenatici nın dediği gibi. Binanıza gelen kablonun ve bina içi tesisatınızın kontrol edilmesi gerekiyor.
Telekom görevlisi buraya yollandığında beni aradı ve sizin burada 25-30 mbps üstünde hız almanız mümkün değil size TurkNet neden 100mbps paket satmış dedi kaydı kapatıyorum bizlik birşey yok dedi. fakat ben türkneti ilk bağlattıgımdfa 40mbps hız görebilmistim herneyse şimdiki problemim de şu modem CRC değerlerim milyonlara kadar çıkıyor ve internette hiçbir site açılmıyor hiçbir uygulamaya giremiyorum modem resliyorum düzeliyor aradan 20-30 dakika geçiyor yine aynısı oluyor destek verir misiniz.
Altyapıda problem yaşıyor olabilirsiniz. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı açarsanız daha detaylı yanıt alabilirsiniz. Arkadaşlar en kısa zamanda çözüm sunacaklardır.
başta bana söylenen gibi 100mbps hız alamıyorum malesef ki max 24mbps alabiliyorum… elden birşey gelmiyor
Altyapı sorgulama görüntülediğiniz hız temsilidir. Alabileceğiniz hız santralden ankastreye, oradan da modeminize ulaşan kablodan, portun kapasitesine, santral uzaklığına, bölgesel yoğunluğa, modemin kalitesine, bağlantı kurulan cihazların durumuna ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul edilir. En yüksek değeri almak için şunları yapabilirsiniz;
Ankastreden modeme ulaşan kablonun yenilenmesi (kaliteli bir kablo ile)
Modem resetledikten sonra firmware güncellemesi yapılması
Farklı ve güçlü bir modem ile bağlantının test edilmesi
Bağlantı kurulan cihazların Ethernet ve WiFi sürücülerinin güncellenmesi
Kablolu bağlantı sağlanması
Unutmayalım; tüm bu aşamaları eksiksiz yapsanız bile portunuza, santral mesafesine, bölgesel yoğunluğa bağlı olarak hızınız yine sorgulamadaki seviyede olmayabilir. Bunlara ek olarak Prime Time’da (yoğun kullanılan saatlerde) ekstra hız düşüşleri olağandır.