Paket Değişikliği Sonrası Düşen Gürültü Marjı

Paket değiştirmeden önceki gürültü marjı değerim 21.5 iken şuan 8.0-8.5 civarlarında. Bana verilen hızı alamama sebebim de sanırım bu. Sizce bana verilen hız kaç olursa tam performans kulanabilirim?


Hız artışı durumunda SNR düşmesi normal bir durumdur genellikle 8 ve üstü değerlerde olması daha stabil bir kullanım sağlar.

ben paketimi yükselttikten sonra hız değerimde neredeyse hiç değişme olmadı da o yüzden danışmak istedim. Elimdeki modem keenetic ve bunun yerine takıp deneyebileceğim farklı marka modem de yok. Modemi resetledim vs. ama hala 40mbps üzerine çıkamıyor ve hız testinde 40’ı geçtiği an hemen 10lara düşüyor.

1 Beğeni

Paketiniz değiştikten sonra modeminizi kapatıp açtınız mı?

Kapatıp açtım, bunun dışında reset atıp tekrar kurulum da yaptım.

Kablolu test yaptınız mı ?

Hem kablolu hem de wifi üzerinden 2.4ghz ve 5ghz olmak üzere testler yaptım. Bahsettiğim 40Mbps üstüne çıktığında hız düşmesi olayını deneyimliyorum arada bir. Zaten genel olarak hız 40a bile gelemiyor.

Wifi ayarlarını atar mısın ?

5 ghz için 36 kanalı sabitle 2.4 ghz için oto dinamik yap. Max iletim açma çalışmıyor çünkü. Son sürümü kullan 3.6.6. .yada özelden keendns atabilirsin yada direk telegramdaki Keenetic gruplarına bakabilirsin.

Snr ayarı yaparak 70 mbps e geçip deneyin.