Net dondurma

Merhaba arkadaşlar ben yeni eve taşınacağım taşınacağım yerde altyapı yok bu sebepden dolayı dondurmak istiyorum kafama takılan bir soru var şimdi ben bu interneti diyelim eylül ayında dondurdum ocak ayında geri geldım açtırdım 2 ay süre eski evde kalmam gerekiyor daha sonra tekrar şehirdışındaki eve gideceğim ve dondurmak istiyorum bu mumkun mudur kapatmayı öneriyor musunuz ?

@EFG yardımcı olur musunuz

Merhaba,
Bir yıl da en fazla, 180 gün ve yılda en fazla, 2 kez internet hizmetinizi dondurma hakkınız bulunmaktadır.
Bu duruma göre, Eylül’de dondurdun, Ocak’ta geldin, geri açtırdın hizmeti./ “1” /
2 Ay kullanıp sonrasın da tekrar donduracaksınız / “2” / ve gideceksiniz geldiğiniz de ise sürekli olarak kullanacaksınız değil mi? Yoksa giderseniz tekrar 3.kez donduramazsınız, bu duruma göre.


Dilerseniz, sadece 1 hizmeti aktif olarak internet kullanmak istiyorsanız GEZGİN İNTERNET kampanyasına başvurabilirsiniz, hizmetinizin paket tutarı toplam 135TL gibi bir ücretle kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

çok teşekkür ederim yanıt için

Yeni taşınacağınız evde eğer hiçbir şekilde altyapı mevcut değilse ve bu taşınacağınız bina apartman ise, Türk Telekoım’a daha taşınmadan önce -eğer taşınacağınız yeni evin adresini biliyorsanız- şimdiden altyapı talebinde bulunun. Eğer taşınacağınız evin çevresinde fiber varsa fiber talebinde, yoksa ve bölgede VDSL altyapı olduğunu düşünüyorsanız VDSL altyapı talebinde bulunun. Şimdiden bunları yapın ki altyapı talebiniz hızlıca sonuçlandırılabilsin.

1 Beğeni

evet yeni taşınacağım yerde sokakta altyapı yok ( sanırım binada kablo vs yaptılar emin değilim ) alttaki fotolarda kanije sokakta benim evin karşı sokağındaki binalarda toki tarzı binalar sanırım orada altyapı var vdsl ben oradan hat alabilir miyim çok uzak değil sokak mesafe olarak ama kutu nerede onu bilmiyorum ?


O sokaktan rastgele bir adresin altyapısını sorgulayın, esasında ne kadar hız çıkacağı çok önemli değil zira orada VDSL altyapı varsa bile neticede sizin bulunduğunuz binada altyapı yok, muhtemelen size de VDSL verilir diye düşünüyorum. Yalnız VDSL’de dolaba uzaklığa bağlı olarak hız düşük veyahut yüksek olabilir orası biraz şansa kalıyor açıkçası. Umarım yakınınzda bir saha dolabı vardır.

Dediğim gibi siz bir an önce o yeni adresinize en yakın TT müdürlüğüne giderek altyapı talep dilekçenizi iletin.

sorgulama yaptığımda ortalama 70 mbps hız çıkıyor vdsl çıkıyor bugun taşınıyoruz gidip yapacağım araya torpil yapmaya çalışıyorum bakalım olacak mı

Ne kadar araya birilerini sokmaya çalışsanız da, altyapı çalışmalarının tamamlanması çok hızlı bir şekilde bitecek diye bir şey yok maalesef. Hızlı bir şekilde halletseler dahi muhtemelen en azından 1 ay daha internetsiz olacaksınız. Siz o gönderdiğiniz resimde kendi binanızı da işaretleyerek yeniden gönderebilir misiniz? Ona göre aradaki mesafeye bir bakalım. Veyahut sizin eve yakın bir adresi sorgulayın, yanınızdaki binalarda altyapı varsa onların adresini sorgulayın.

mahalleyi çok detay bilmiyorum dostum neresı yakın hangi bina yakın falan.

türktelekoma taahhütsüz ev telefonu başvurusu yap 1 haftada bağlıyorlar yakınlarda direk varsa TurkNet üzerinden başvurursan 1 ay bekletiyorlar

dostum ciddi misin bu yöntemi yapıp net başvurusu yapsam TurkNet’i geçiş yapsam olur mu tam detay verir misin sacma ■■■■■ şeye çok para vermek istemiyorum ya burada

ben yaptım taahhütsüz başvuru geldiler 50 metre eve kadar kablo çekti türk telekom ertesi günde TurkNet 'e geçiş yaptım telefon olduğu için kurulum ücreti ödemedim.Türk telekom 14 tl ücret çıkarmıştı şuan köyde vdsl kullanıyorum. @CanerG

yarın telekomu arayayım burada illaki telefon direği vardır ya diyelimki telefon’u bağladım yalovadaki hattımı bursaya taşıma yapabilir miyim ?

1 Beğeni

evet telefon bağlanınca altyapı aktif gözüküyor

kardeşim allah razı olsun senden ya mükemmel bi fikir bu deneyeceğim gelişmelerden haberdar edeceğim forum’a bu tarz yazı atalım herkes faydalanır.

1 Beğeni

ne demek inşallah işe yarar