Neden 100010kbit/s değil?

Sevgili @EFG bu konu ile ilgili turk.net tarafında bir ayar mı yapması gerekiyor ? Çünkü aynı şekilde Turk Telekom’u takınca 101000kbit/s alıyorum zaten hep böyleydi. Ancak Turk.Net’e geçtiğimden beri alabileceğim yüksek iken 97.700 kbit/s olması sinir ediyor insanı. Destek genelde modeme kafayı takıyor ancak ilgisi yok modem ile vs. Mevcut altyapımda alabileceğim en yüksek vdsl hızı 130.105kbit/s zaten yani sorun yok hiç TT’de iken böyle garip bir değer görmedim. Mevcut ve bununla ilgisiz ipv6 prefix /64 ile ilgili bir destek kaydı olduğundan malum yenisi açılamıyor :joy: Bende 30 yılını bilişime vermiş 54 yaşında biri olarak sanki hassasım bu değerler konusunda :blush: Muhtemelen bir sınır değer var sizin tarafta.

Merhaba, bu konuda açmış olduğunuz bir kayıt var ve bu kaydın tamamlanmasını bekleyelim. Arkadaşlarım hizmetinizi ve hat detayınızı kontrol ederek size bu konuda net bir cevap vereceklerdir.

Bu konuda açılmış bir kaydım yok. Tamamen alakasız ipv6 prefix /64 ile ilgili bir kaydım var. İşte bu yüzden bu başka kayıt açılmaması sıkıntı. Akakasız hat değeri vs ile ilgisi olmayan bir kayıt var diye bunu açamıyoruz.

Alakası yok…Alt yapı 1 hafta önce değişmedi. 35 yıldır aynı binadayım ve diğer odada TT var. Santral aynı her şey aynı ona takınca 100 Turk.Net’te 97.7

Sorun Turk.Net ile ilgili

1 Beğeni

Ayrıca hem spektrum analiz cihazında (bilişim işinde olduğumdan var zaten) hem modem arayüzünde bağlantı hızı 100010kbit/s. Burada sorun HIZ değil. Hat bilgisini hatalı yolluyor Turk.Net. Bağlantı zaten doğru. Bu hatalı bilgi hem Turk.Net sayfasında hem bendeki bilgi sayfasında böyle görünüyor

Mevcut bağlantı da zaten olması gereken 100010kbit/s . Burada sıkıntı hat bilgisini Turk.Net neden hatalı basıyor.

TurkNet hızı 1000 yerine 1024’e bölmüş sanırım.

Öyle bile olsa düzeltmeliler her yerde aynı görünmeli.

Anladım :+1: Ancak konunun test ile ilgisi yok. Modeme yollanan “dsl speed flag” bilgisi hatalı geliyor. Servis sağlayıcı modeme çok detaylı hat bilgisi yollar. Mesela alınabilecek en yüksek hız, alınabilecek en düşük hız, mevcut hız, Bunları zaten çoğu modem gösterir. Ancak üstteki ekran görüntüsünde olduğu gibi santral bilgisini gören bir modem varsa ve çoğunda zaten yok diye hatalı yollanıyorsa hızınız 200 bile olsa bilgi ekranında 80 görünebilir. Yani benim tarafta sadece ben düşük görsem evet sorun bende. Ancak OİM’de ki bilgide böyle.

Üstte fotoğraf koymuştum :blush: Santral zaten Broadcom ve TT ile bağlantıda bilgi doğru geliyor

Anladım :+1: Belki dediğiniz tipi seçtiler ondan hatalı geliyor. Mümkün bu… Artık ona da yeni kayıt açamadığım, açsamda sonucunun olacağını sanmadığım için @EFG el atacak :blush:

1 Beğeni

Bu arkadaşlar OİM’de görüyor değil mi o değeri ? Çünkü bu ekranlarda göremedim. Bende bilgi ekranımda görünüyor o aynı değer

Lantiq chipset ile alakalı hocam. Aldığınız hız vs değişmiyor. Sadece TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi bilgisi hatalı düşüyor. Belki de dslam in firmware i ile alaklı olabilir. Ben de lantiq kullanıyorum. Dediğiniz olay bende de var. Modemdeki bilgi doğru.


2 Beğeni

Evet bu sorun Turk.Net’in hatası. Çünkü çıkartıp TT’yi hatta verince ki santral vs aynı çünkü alt yapı TT de onda doğru geliyor.

Doğru :+1: miktarı eksik yazmışım düzelttim üstte çünkü değerler kbit/s

2 Beğeni

Merhaba, ziyaret ettiğiniz sitedeki hesaplama yanlıştır (en azından birimler ve sembol kullanımları).

Hesaplamanın doğrusu budur:

Sadece ortada yanlış bir bilgi kalmamasını istedim. İyi günler.

1 Beğeni

Fark etmez sonuçta aynı değer. Ayrıca zaten konu da bu değil. Yine de teşekkürler