Near-end CRC error fast hatası

İyi geceler başlıktada belirttiğim gibi modemin bu yerinde aşırı şekilde CRC hatası oldu. Daha öncede aynı şekilde konu açmıştım. Maalesef ki TurkNet OİM den bu sorunu çözemedik bana her türlü testi yaptırdılar evime ekip dahi geldi bana gelen altyapıda TurkNet sunucuların da iç tesisisatım da bir sorun olmadığını söylediler. Modeminizi güncelleyin dediler modem zyxel vmg8623 t50b markalı modem son firmware güncellemesi yüklü modem 1 gün veya daha fazla açık kaldığında başlıktakı hata meydanan geliyor. Modem arayüzünden SRA aktifti İnternet de ondanda olabilir diye yazılar gördüm onuda kapattım öyle denedim ama yine aynı sorun devam ediyor şimdi BİTSAWP ı da kapatıp tekrar birde öyle deneyeceğim ama düzelmeyeceğini tahmin ediyorum. Modemi kapatıp açtıktan sonra düzeliyor ama 1 veya 3 gün sonunda tekrar aynı sorun devam ediyor OİM den destek alamıyorum Neredeyse 1 aydır bununla uğraşıyorum sorun ne kimse bilmiyor Allah aşkına yardımcı olun :pensive:

Screenshot_20221226-231245_Chrome

1 Beğeni

Hat değerlerinin olduğu kısmı da paylaşır mısınız mümkünse?

1 Beğeni

Screenshot_20221227-104949_Chrome

Buyrun CRC olan yer yine aşırı yükselmiş durumda

Hızı düşürün sorun düzelir.

Hızla alakalı bir sorun olmadığını söylediler ekip geldiğinde modem ve altyapı tüm hızı kaldırıyor değerler iyi dediler 35 megabit hıza geçeli 5 ay oldu son 1 aydır durum bu 4 ay sıkıntısız kullandım.

Evet hızla ilgili bir sorun yok gibi görünüyor. Modeme gelen kabloda ek veya spliter var mı? DSL kablosu elektrikli cihazların yanından geçiyor mu? (Asansör kontrol kabini, motoru, yüksek gerilim panosu vb)



  1. Resimdeki yeşil direkteki kablo evime geliyor
  2. Resimde ise yeşil direkten gelen kablo cat 6 kablosuna bağlı oda evimin içine giriyor
  3. Resimde de ethernet kablosu cat6 ya bağlı ordan da modeme giriş yapılıyor

Öyle çok fazla bir ek veya iç tesisat yok

1 fotoğrafta ki direkte ki kutu çok mu aşağıda kalmış. :flushed: Ayrıca üçüncü fotoğrafta ki modem e giren kablo ile Cat kablonun bağlantısında sorun olma ihtimali var mı? Orada bir gevşeklik veya kısa devre olabilir mi? Bu kadar crc hiç normal gelmedi görsellere göre. :frowning:

  1. Resimdeki kutuyu 1.5 sene önce Türk Telekom ekipleri direği yenilemeye gelmişlerdi o zaman koydular. Sadece üst tarafı çektiğim için resimde öyle gözüküyor olabilir kutu 3. Resimdeki bağlantıyı tekrar kesip tekrar başlayacağım belki düzelir ilginiz için teşekkürler dönüş yaparım yaptıktan sonra :pray:

Modeme giren kabloyu değiştirdim tekrar bağlantıları yaptım bakalım ne olacak artık son çare zyxel müşteri hizmetlerini aramak.

1 Beğeni

Sorun hala devam ediyor 1 saat de 11 bin küsür CRC basmış modem kapatıp açmak zorunda kaldım yine sorun nerede

V5.50(ABPM.7.1)C0 Son global yazılımına guncelleyin 50 saat oldu CRC 600

Global yazılım yüklenmesi sonrası modemde herhangi bir sorun oluşabilir mi?

Ben Risk alıp yükledim şuan sorun Yok ve görselleri payla
IMG_20221229_231928



şıyorum.

TurkNet kampanyasından almıştım modemi TurkNet için yayınlanan son fırware güncellemesi yüklü globalı İnternetden baktım ama bulamadım forumdan da baktım 2020 de biri yüklemiş olmamış sonra biri yazmış telnet ile bağlanman lazım öyle oluyor diye bşrşeyler sıralamış soran kişide yapmış nereden yükleyeceğim ve yükledikten sonra sıkıntı yaratırsa ne olacak ? Nasıl çözeceğim veya sıkıntı yaratır mı ?

Yükleyip yuklememek sizin elinizde ben Risk aldım ve sorunsuzca yükledim.
Modeme Global V5.50(ABPM.7.1)C0 firmware kurmak isterseniz aşağıdaki adımları uygulayın böylece modem mağazadan satın alınmış gibi olacak:

Putty uygulaması ile 192.168.1.1 adresini yazıp modemle telnet bağlantısı yapın kullanıcı adı ve şifrenizi girin. (şifre girerken ekranda hiçbirşey yazmaz ama aslında yazıyor merak etmeyin) Ardından aşağıdaki komutları tek tek girin.

zycli fwidcheck off

zycli modelcheck off

İşlem tamamdır, global “V5.50(ABPM.7.1)C0” firmwareyi artık web arayüzünden kurabilirsin.
İndirme linkini bırakıyorum Bu yazılım 4 modem için kurula bilir.

1 Beğeni

Bir sorum daha var global sürümü yükledik oldu diyelim sonra TurkNet için yayınlanan sürümü üstüne yüklersem sıkıntı olur mu ?

herşeyi yaptım ama modemin model numarasını bulamadım arkasında da yazmıyor nasıl bulacağım teşekkürler vmga8623 t50b yazıyorum çıkmıyor model numarası bu değil mi zaten ?

TurkNet sürümünü yuklemek için yukarıdaki işlemleri tekrar yapacaksınız.
Verilen link vmg 3625t50b ve vmg8623 t60b için yüklenebilir Daha ayrıntılı anlatım için aşağıdaki verdiğim linki tıklayın.


Zyxel networks sitesi burası hem 3625 için hem benim kullandığım modem 8623 için indirme linki var bunlar mı ?

İlk verdiğiniz linkte model numarsını ile bulun diyor ben bulamıyorum 7.1 güncellemeyi 2. Linkte 6.0 diyor hangisi en son güncelleme ileride modem de sıkıntı çıkmasın diye soruyorum mahzur görün :slight_smile: