Muğla GigaFiber

Bu yılın ortalarında gigafiber için çalışmalar başlayacak dediniz ama hala ses seda yok.
Hadi onu geçtim , cihaz değişimi yapılıp ping sorunun çözecektiniz ondan da tık yok.
Technopat forumda sorduğum da küresel çip sorunu olduğu için tedarik sorunu yaşıyoruz demişsiniz. Madem tedarik sorunun var ; diğer yerlere fiberi nasıl çekiyorsunuz ? Art niyet aramak istemiyorum fakat zorla kötü düşünmeye itiyorsunuz.
Gigafiberi getirmeyecekseniz getirmeyeceğiz deyin başımızın çaresine bakalım.

Merhabalar, sizin için ilgili birimle tekrar iletişime geçtim. Muğla’da birçok bölge planlar arasına eklendi. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

1 Beğeni

Birçok dediğiniz bölge sadece Marmaris ve Fethiye’yi içeriyor. Muğla sadece bu iki ilçeden ibaret değil.
Peki GateWay gecikmesini ne yapacağız ? Cihazları değiştireceğiz dediniz ondan da ses çıkmadı.
2 yıldır Gateway’deki gecikme anormal derece yüksek dedikçe sorun göremedik dediniz. Allah aşkına bunun neresi normal ? 4 gün önce arıza kaydına gelen telekom ekibi TT kullanıcı adı - şifresini modeme girip deneme yaptı ve her şey olması gerektiği gibi düşük pingliydi. Sonra da Muğla’yı umursamıyorsunuz deyince mesajımı siliyorsunuz.

Statik IP ile VDSL :

selam
muğla bodrum planmalar ıcınde varmı ?
bizim burayada geldıgını gorurmuyuz bır gun --
bu yıl cunku fıber calısması yarıs ıcınde sankı buralarda turktelekom heryere fıber cekıyor-turkcell superonlıne fıber cekıyor işin garıb yanı zaten ana yola sıfır logarlar 3-5 mt yoldan gecıyor superonline dosedı gectı logarlarıda var yetkısıne sordum saha sorumlusu tek ozel bınaya veremeyız,telekoma rıca ettım projeye eklemeye calısayım dedı 2 ayı gectı daha onay sonucu bellı olmamıs,
zaten bodrum mımarısı 2 katlı bına uzerıne kurulu cogu özel ev.
belkı gıgafıber gelırse bırde ondan umut cıkar dıye dusunuyorum.ana yol oldugu ıcın gelırse ondan umut baglarım belki.12 ay oturana vermek ıstemıyorlar sıtelere verırız onlar 2-3 ay oturup gıdıyor zaten almazlar kolay kolay bız 12 ay 7/24 burdayız .-
- nasıl alaırız yoksa her yere fıber dose kımseye vermedıkce anlamı yok :((

benim 94ms çıktı :smiley: :smiley: sabit ip kullanmıyorum.

Cihaz değişim süreci ile alakalı ilgili ekiplerden bilgi talep ettim. Arıza sürecinizi inceleyebilmem adına destek kayıt numaranızı benimle paylaşır mısınız?

Merhabalar, şu an için bölgeyi planlar arasında göremedim. Hedefimiz mümkün olan en fazla haneyi gigafiber hizmetiyle buluşturmaktır. Yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Selam.
Bodrum Turizm yeri yazin full+ ve kisinda %50 oldugu yer buralar
2022 projede yok
2023 gelir diye beklicez artik umudla…

Sizi gayet iyi anlıyorum. Belirttiğim gibi hedefimiz mümkün olan en fazla haneyi gigafiber hizmetiyle buluşturmaktır. Bu uğurda özveriyle çalışıyoruz.

Şuan için açık herhangi bir destek kaydı yok.
Son açtığım destek kaydı : 52024540

Sürecinizi network birimine ilettim. Ben de gelişmeleri takip ediyor olacağım.

1 Beğeni

Hocam daha bir gelişme yok mu ? 1 haftadır ses seda çıkmayınca merak ettim.

Konuyla ilgili ekipler ile tekrar iletişime geçtim.

Hocam daha bilgi gelmedi mi ?

Yanıt vermeyi düşünüyor musunuz ?

Hasan Bey merhaba,

Muğla’dan internet çıkışı ile alakalı şu an için maalesef bir planlama yok. Muğla bölgesi incelendi ve bir problem görülmedi. İstanbul üzerinden bağlantı sağlandığından bağlantı sürelerinde yükselme olağandır. Hizmetinizde farklı bir sorun yaşıyorsanız Online İşlemler - TurkNet & 0 850 288 80 80 üzerinden kayıt oluşturmanızı rica edeceğim. Sağlıklı günler :innocent:

muğla bodrum dünyanın turizm bolgesi en kalabalık olan yer yazları fakat ınternet ıcın calısma malesef her sebeke yenı yenı gırmeye basladı,hıc bır fırma bodrum bolgesınden fıber vermıyor…gigafiber öncülük yapar dıye dusunmustum :(((
su an telekom ve superonline 1 aydır bir hareket var fıberde bodrum bogesınde her yere fıber kablolar dosendı,artık kım once verırse ondan alacaz artık
dial up vardı bır zamanlar,adsl vardı bir zaman,uzun zamandır vdsl var ben 25 yıldır nete baglıyım 20 yıldır vdsl oda eskıdı devir fıber devri bakalım kısmet artık kapının karsıından hem superonline ana yol oldugu ıcın hem telekom fıber dosedı birinden birisi baglantı yapacaz artık

Peki hocam bu ne o zaman ? Cihaz değişimi ve kapasite artışı planlandı diyordunuz , Çip krizi nedeniyle gecikme olması normal dediniz şimdi de Muğla ile alakalı planlama yok diyorsunuz.


Hasan Bey merhabalar,

Ekiplerle ilk irtibata geçtiğimde aldığım bilgi bu yöndeydi. Süreçlerde farklılıklar olabiliyor. İlk bilgide yıl ortasında bu yönde bir çalışma olabileceği, cihaz teminine bağlı olarak bu sürelerin değişebileceği belirtildi. Fakat son gelen bilgi şu anda bu çalışmaların ertelendiği yönündedir. Farklı bir talebiniz olur ise özel mesaj üzerinden benimle paylaşabilirsiniz.

Özel mesaj kanalı açık bırakılarak konu kapatılmıştır.