Modem yardım

Merhaba.Tplink wd9970 kullanıyorum.100 mbps internet kullanıyorum ama 45 mbps alabiliyorum sorun modem kaynaklı olabilir mi.Çözümü için ne yapmam gerekiyor.Hat değerlerimi ve hız testimi paylaştım.

3

1 Beğeni

Testi wifi üzerinden mi yapıyorsun eğer öyleyse 2.4 Ghz yüzündendir , ethernet ile bağlanarak test yapın veya wifi 5 destekleyen bir modem alın

Hayır kablolu olarak

1 Beğeni

bilgisayara ne kadar hız tanımlı onu kontrol ettiniz mi ?

4
şöyle 100

1 Beğeni

Profil bilgileri kısmında ki TurkNet müşteri numarası kısmını doldurur iseniz yetkililerin müsait olduğunda kontrol etmesi daha kolay olur. Hat değerlerine göre modeminize 100 Mbps ulaşıyor, hız performans adımından kayıt açın hız profili güncellemesi talep edin.

1 Beğeni

Merhaba profil kısmında TurkNet müşteri numarası kısmı gözükmüyor bende

1 Beğeni

Hesabınızın ayar kısmında profil bölümüne girerseniz TNmusteri id kısmını görebilirsiniz. Özelden iletir iseniz sizin yerinize ekleyebilirim isteseniz.

1 Beğeni

Bu hız kablo ve modeme göre değişmektedir. Modem portu ve pc portu daha yüksek hızları destekler ise buradaki hızınız artacaktır. 100 Mbps bir interneti tam deneyimlemek için bence 1Gbps port destekli cihazda deneyin. Fakat yine de 45Mbps üzeri alabiliyor olmalıydınız.

1 Beğeni

Merhaba modemim 300 mbps bilgisayarım da 1 gigabyte destekliyor

1 Beğeni

300Mbps Wifi için belirtilmiştir. Ethernet portunuz 100Mbps dir.
Benim router portum 1Gbps desteklediğinden 1Gbps yazıyor.
image

Fakat portunuz 100Mbps olsa da 45 çok düşük bir rakam.

1 Beğeni

Anladım peki modem değişikliği yapsam sorunumun düzelme ihtimali var mı

1 Beğeni

Bence tam değiştirmeden bir başka modemle deneme şansınız var ise başka bir modemle deneyin. Eğer modemdense zaten yeni modem alırsınız. Böylece hatanın sebebi belirlenmiş olur. Yine de düzelmez ise hata sizden değildir. Yakınlarda ödünç alabileceğiniz modem yok ise TurkNet yardım sayfasında belirmişti böyle bir durumu. İnternetten yeni bir modem sipariş verin gelince kutusuna veya başka bir şekilde zarar vermeden test edin. Sorununuz modem dışı ise zaten iade edebilirsiniz diyordu.

1 Beğeni

Bu arada modeminizde hız sınırlaması Qos kuralı açık olabilir mi? Belki hız sınırlaması ayarı açık kalmıştır. Çünkü tanımlı hız 100Mbps görünüyor. Bunlar dışında bir çözüm gelmiyor. Umarım en kısa şekilde çözersiniz.

1 Beğeni

Deneyebileceğim vdsl modemim yok maalesef ama iade konusu oluyorsa alıp deneyebilirim.

1 Beğeni

Bilgisayarım üzerinden Qos ayarını kapattım. Modem üzerinde böyle bir ayar varsa bilmiyorum

Tekrar kontrol edebilir misiniz

1 Beğeni


böyle

Şimdi bir kere daha deneyebilir misiniz? Hattınıza müdahale ediliyor ama bu sefer de düzelmezse kayıt açmanız gerekecek.

1 Beğeni

Modemde Qos ayarını kontrol etmenizde fayda var ayrıca

1 Beğeni