Modem Tavsiyeleri

Herkese iyi günler. TurkNet 'e yeni geçtim ve modem değiştirmek istiyorum. Aklımda Keenetic Extra DSL, Zyxel VMG3625-T50B, ve Tenda V12 var. Tendanın ısı problemi var falan diyorlardı fakat bu ısı problemleri V1200 modemi için geçerliydi V12’de düzeldi diyorlar ama karşılaştırmalarını bulamadım maalesef. Yardımda bulunabilecek var mı acaba bir türlü doğru seçimi yapamadım.

1 Beğeni

Merhaba, Asus AC750/51 modellerine bakabilirsiniz veya Keenetic Extra DSL de olabilir.

1 Beğeni

Tp link artık söyleyemiyorum . Çok pahalandı aldığım zaman ucuzdu :expressionless:
Tp link
vr300
vr400 v3.

Hocam Asuslarda kronik problem olabiliyor diyolar Extra DSL benimde ilgimi çekiyor fakat 550 lira olması ve broadcom olmamasını eksi olarak yorumluyorlar çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum ama yinede bunları sormak istedim size

Hocam vr300e bakmıştım ama çekim gücü sıkıntısı var diyorlardı vr300 vr400 ve extra dsl karşılaştırması yapınca hangisi öne çıkıyo bilginiz var mı?

1 Beğeni

Vr400 v3 yeni çıkardılar dostum en üst sürümü. Çift antenli :slightly_smiling_face:

Vr300. Ver1.20 olanı var. Sorun yok
Onun. Ver.1.0 olanı var sorunlu ona denk gelmişindir

Vr400 v3 ve Keenetic. Extra kapışır

site ismi yasak mı bilmiyorum ama hb’da 570 lira gibi bir fiyatı var vr400 v3ün karşılaştırmalarına bakarak bunuda alabilirim hocam teşekkür ederim

1 Beğeni

Asus’ta kronik dediğiniz yazılım sorunuysa bu sadece 858 sürümün de oluyor ve her kullanıcı da olmuyor ve TT saha dolaplarında ki yazılım uyuşmazlığı ile ilgili bir durum.


Extra DSL düşük SNR ile hattı yüksek kapasite de kullanım sağlayabilirsin fakat değersel olarak bazı kullanıcılar da yanlış değer gösteriyor/gösteriyordu.

1 Beğeni

Biz söylüyoruz almak senin kararın. Memnun olursan ne mutlu sana :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

hocam çoğu kişi uzak dur dedi bağlantı problemleri yüzünden onun için öyle dedim bende tam bilmiyorum kusura bakmayın

Hocam ekstra bir kullanımda yapmıyorum aslında çekim gücünün iyi olması yeterli gibi düşünüyorum extra dslinde 4 anteni var ihtiyacımı karşılar gibi

2 Beğeni

Vr2100. 3 anteni var. Çekim gücü en iyisi. Antenin. 5 yada. 4 3 olması pek birşey değiştirmiyor. @TworA çok iyi biliyor

hocam iyi diyorsunuzda fiyatıda maşallah ben en fazla 500 lira civarına bakıyorum :slight_smile:

Estağfurullah. Bilmiyor olabilirsiniz bu yüzden biz buradayız; yardımlaşmak ve bilgi edinmek/vermek için.:sunglasses:


Modemler de anten sayısından çok içinde ki teknoloji önemli ve zaten, bu dediklerimiz modemlerin 20dB çekim değeri vardır ve bunun üstü yoktur diyebilirim daha doğrusu yasak. Evet, Cemal’in dediği gibi “4, 3 olması pek bir şey değiştirmiyor” bu teknolojiler Asus’ta 2T2R olarak Keenetic’te ise MI-MO olarak geçiyor.
2T2R de MI-MO çeşitlerinden.


F/P açısından AC750/51 alabilirsin fiyatı uygunsa hatta geçen bir arkadaş 380’e düştüğünü söyledi AC51 modelinin.

1 Beğeni

AC750 390-400 lira civarında hocam bunu alsam yeterlidir diyorunuz yani 90mbps hızım var

Gayet yeterli olacaktır. Zaten, hangi modemi alırsanız alın 14 gün iade hakkınız olacaktır ve Asus Garantisi 3 yıl olarak veriyor.

Tamam hocam teşekkürler yardımlarınız için.

1 Beğeni

okadar paraya al demiyorum zaten. ne kadar çıkarsa cebinden onun en iyisini almak en iyisidir. bana bakmayın vr2100 çok pahalı zaten. ucuzken aldım. sizede bilgi. örnek olarak sundum. 5g si 2.4 g yakın alan sağlıyor. 3 antenli olsada. teknoloji okadar çok gelişiyor ki tek antene düşecek nerdeyse :slight_smile: normal modemde okadar çekim gücü yoktur.

1 Beğeni

Anladım zaten hocam tekrardan açıkladığınız için ayrıtten teşekkür ederim. Kendi param olsa daha kaliteli bir şey almak isterim ama ailenin parası olunca en ucuza kaliteyi arıyoruz işte hocam. ac750 alırım sıkıntılı çıkarsa extra dsl ve vr400 için tekrar size danışırım :slight_smile:

1 Beğeni

Rica eder, iyi günler dilerim. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

İyi günler hocam. :slight_smile: :slight_smile:

2 Beğeni