Modem önerisi alabilir miyim?

merhaba altyapım güzel ileriye dönük hem fiber hem vdsl için uzun yıllar kullanabileceğim max 1000 tl’ye kadar modem önerilerinizi bekliyorum.

Keenetic Hero dsl (20karakter)

1 Beğeni

Aslında modem iyi fakat yinede 5Ghz de 1gbit bağlantı desteklemiyor.

hangi modemden bahsettiniz ?

keenetic hero dsl. 5Ghz de 1gib desteği yok mesela. Ama şu var dersen ki olsun ben modeme 5Ghz bandında en az 1Gbit hız veren bir adaptör takarım o zaman olabilir. Modem aldığınızda ilerisini de düşünmeniz lazım 500 vereceğinize 1000 verin 3 yıl sonra değişeceğinize 10 yıl sonra değişin.
Yada ileride tekrar para verin ve aldığınız modemi mesh olarak yani alan genişletici olarak kullanın.

bu noktada tavsiyeniz nedir ?

Şuan ve ileride ne için kullanacaksınız? Detaylı açıklarsanız bende size darboğaz yapmayan veya oyun için ping düşürenden tutun birçok çeşidi olan kaliteli ürünler tavsiye edeyim.

1 Beğeni

oyun 4k tv oculus quest 2 vr başlık ilerde bölgemize 1 gigabit gelirse geçiş için. 3 adet bilgisayar smart tv xiaomi mi stick playstation 5. kendi pc’me ethernet ile baglanıyorum diğer bilgisayarlar ise wifi ağı kullanacak. ev 130 m2 çekim gücü iyi olmalı. binada fiber sol hattı var fakat bu sefer TurkNet deneyecegım ılerde degıstırmek ıstersem fıber’e de uyumlu olmalı. sımdıden tesekkurler onerılerınız ıcın

yani yaklaşık 6 cihaz olacak belki arada 7-8 olur. Bunları karşılamak için ram ihtiyacı iyi derecede olmalı ve en azından çift çekirdekli işlemcili olmalı modem.
Aslında aklıma gelen keenetic in peak dsl modemi var 8 portun hepsi gbit lik.
Ama bakayım birde başka bir önerim olursa yazayım o dediğim modem mesela ileride olur ya hani bir server kasa yaparsınız kendinize film arşivi yapıp nas olarak kullanırsınız.
Birde o modemde 2 portu birbirine bağlama özelliği de mevcut böylece 2 adet gbit ethernet portlu olan nasdan yada pc den veri paylaşırken 4k ları hatta 8k lık videoları dahi takılmadan izleyebilirsiniz.
Ama dediğim gibi belki daha iyiside olabilir fakat bu modem 1600 tl.

Burda arkadaş anlatmış birazda tam detaylı değil yinede en başlıca özelliklerini söylemiş.

https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-peak-dsl

2 Beğeni

Bu modemi görmüştüm hocam fakat 1600 tl bütçemi aşıyor maalesef.

Şu an piyasada alınabilecek en iyi modem bence Keenetic. ASUS Modemlerde olduğu gibi SNR’yi düşürüp, hızınızı arttırabiliyorsunuz ve ASUS modemlere nazaran daha az kusur içeriyor. Ayrıca firmware daha güncel tutuluyor.

Hem modem hem 1gb hızlarda bile sorunsuz router olarak kullanılabilir. Fakat voip desteği varmı onu göremedim henüz.
Modem alınacaksa en başta voip olacak.

Bütçeyi 2000 TL ye çıkarır iseniz Asus DSL ax 82 u yu önerebilirim :hugs: ASUS DSL-AX82U AX5400 DUALBAND 4P GBIT MODEM WIFI6 - PttAVM.com