Modem Hk

Merhaba;

8623 T50 modem kullanmaktayım. (V550ABPM.6 F0 ) güncelleme yaptım ama 2.4G ve 5G ayrı tutmak istediğimde mesh ten kaynaklı ayrı tutamıyorum nasıl yapabilirim?

Bu mesh olayını ben de bi türlü çözemedim dostum ben de global sürüm V5.50(ABPM.6)C0 kullanıyorum anlayamadım bi ilgili arkadaşlar keşke mesh hakkında konu açsalar.

Mesh açıldığı zaman otomatik olarak 2.4 ve 5 ghz aynı ayarlara sahip oluyor. Mesh in amacı da kesintisiz ağ kurmak bu yuzden dairenin tamamında tek ağ varmış gibi görünmesini istiyorlar.

Bulunduğunuz konumda tek ağ tek şifre olması açısından bu yöntemi kullanıyorlar How Zyxel mesh WiFi system can reduce service calls | MPro Mesh - YouTube

Mesh takılı değil nasıl kapatabilirim peki?

Modem arayüzünden ağ ayarları kablosuz sekmesinde ki mesh başlığından önce mesh i pasif duruma getirin sonrasında zaten kablosuz ağ ayarı kısmında en üste ki kutucuk seçilebilir olacak.

1 Beğeni

Wpa 3 geldi saniyordum wpa 2 psk mevcut hala

Yani 2.4 ghz ve 5ghz birleşiyor cihaz hangisine yakınsa o frekans’dan mı yayın vermiş oluyor?

Modemin mesh özelliği Aktif ise evet.

Gereksiz bi özellik denedim sürekli kopuyor değiştirmeye calısıyor manuel elle geçilse daha iyi. / peki bu modemi bi wifi alıcısı gibi kullanma şansımız varmı denedim ama olmuyor bağlanılcak bi wifi görmüyor. teşekkürler.

Repeater olarak ayarlar iseniz wifi güçlendirci olarak kullanabiliyor olmalısınız

1 Beğeni

Denedim maalesef olmuyor sadece 1 kişin wifisini görüyor tanımadığım birisi ona da şifre gir yapıyorum buton çalışmıyor. Firmwarelik bir sorun mu acaba.

1 Beğeni