Modem hat değerleri, altyapı ve ADSL- VDSL

Screenshot_1

Hat değerlerim şu şekilde. Şu an testi yaptığımda max 10.35 hız alıyorum. Sistemden altyapı sorgulaması yaptığımda 74 alabileceğim gözüküyor.
Bir hafta önce 35’lik hıza geçiş yapabileceğimi fark ettim ve başvuru yaptım fakat TT adsl kartlarından ve mesafeden dolayı talebimi iptal etmişti. Fakat sonra TT saha ekibinin vdsl kartlarını taktığını öğrendim. Kartlar değiştikten sonra hat değerlerim şimdiki hallerine geldi. Bu değerlerle 35 mbps hız alabilir miyim sizce?

1 Beğeni

Merhaba @kplann98

TurkNet online işlemlerden paket değişikliği bölümünden destek kaydı açıp VDSL geçiş yapmak istediğini söyleye bilirsin. Hattınız ADSL olarak verildiği için bu şekilde almanız normaldir VDSL ve ADSL farklı değerlerdir.

1 Beğeni

Yorumu okuduğum gibi destek kaydı açtım ve anında geçişim yapıldu :smile: :smile:
Screenshot_2
değerlerim şu an şu şekilde :smile: :smile:

1 Beğeni

Birde açtığın destek kaydına en yüksek hızı verir misin. Yaz:)

1 Beğeni

Yazdım heyecanla bekliyorum :slight_smile:

Sanırım VAE 'de olduğum için daha yüksek hız veremiyorlar. Destek kaydına yazdım ama geçişim tamamlandığı için destek kaydı kapatıldı. Umarım VAE 'de olduğum için değildir :frowning:

1 Beğeni

Tekrar destek kaydı aç bu sefer hızını yükseltmek için oluştur yada paket değişikliği bölümünden kendin paket seçimi değişikliği sağlayabilirsin.

1 Beğeni

Yardımların için teşekkür ederim. Deneyeceğim umarım olur.

Dediğim gibi çıktı. Türk Telekom aştyapı servis verilebilirliği olarak en yüksek 35 mbps tanımlamış o yüzden TurkNet destek ekibi daha yüksek hız veremediklerini belirttiler.

Merhaba @kplann98, bana bu durumu özel mesaj üzerinden müşteri numaranızla birlikte iletir misiniz?

2 Beğeni

Merhaba, özel mesaj üzerinden müşteri numaramı ilettim.


Yardımı dokunan tüm moderatörlere teşekkür ederim. Sorunum çözüldü :smile: :smile:
@EFG @CKLasT @ModeratriX

3 Beğeni

son olarak hat değerlerim şu şekilde

1 Beğeni

Kablonda ek varmi acaba

1 Beğeni

Dış kutudan gelen kablo tek parça sadece ucundaki dsl kablosu ek yapılmış.

Yani ankastre kutusunun orda var onu kaldir bence en azindan hat zayiflaman duser snr de bi nebze artar

1 Beğeni

yok yanlış belirtmişim modeme takılan gri dsl kablosu sadece ek yapılmış durumda. Bu zayıflama büyük ihtimalle saha dolabıyla dış ankastre arasındaki bağlantılardan kaynaklı. Saha dolabında fiber var. Dış ankastreden modeme kadarda geçen yıl telekom tarafından değiştirildi. Arada ise eski bakır kablolar var ve mesafe biraz uzak.

Merhaba
Modeme takılan kısa kablo ve kısa kablonun
ucuna ankastreden gelen kabloya ek yaparak taktıysanız. Ek kablo ve ankastreden gelen kablo Cat6 değilse yapabilir. Ek açık şekilde yaptıysan oda yapa bilir.

1 Beğeni

yok herhangi bir ek yapmadım. kablo cat 6 ucunda da direkt modeme giren kısa kablo var. bağlantılar elektrik bandıyla kapatılmış sadece.

Yak1 (telefon boncuğu) yapman daha iyi olacaktır. Bir sürü şey denedim boncuk takınca aradaki fark baya oluyor.

1 Beğeni