Modem değişimi sonrası hız sorunu

İyi günler modem değiştirdikten sonra modem de mevcut veri kısmında düşmeler meydana geldi eski modem de 75/75 alırken şu an 75/71 alıyorum. altyapı maximum 89 mbps destekliyor sorunu nasıl çözebilirim. Modemin değerlerini görsel olarak ekte

Modem değerleri doğru göstermiyor olabilir. Bu değerlerin içerisinde karşılaştırmanız gereken kısım D1 hat zayıflaması ve D1 snr değeridir

Fark indirme yaparkende belli oluyor ilk önce aklıma geldi modemin hatalı gösterebileceği ama indirme yaparken 8.4 mb de kalıyord eski modemde 9.2 mb ile indirme yapıyordum.

1 Beğeni

Selamlar @sametates, foruma hoş geldiniz :raising_hand_man: Tekrar eski modemine kurulum yaparak hızlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Değerler normalleşiyor ise sorun modem ve ayarlarında olabilir. Değerler orada da düşük ise Online İşlemler - TurkNet & 0 850 288 80 80 üzerinden destek kaydı oluşturmanızı rica edeceğim :handshake:

Modemlerin içerilerinde DSL bağlantısını sağlamak için bir çip olur ve bu çiplerin markasına göre hat değerleri değişiklik gösterir.

Örneğin Keenetic veya Telekom’un resimdeki modeminde hat değerleri altyapıya göre yanlış yazabilir. SNR 9 dB görünüyor, DSL kablosu çekip tekrar takarsanız daha yüksek hızda bağlanabilir.

image

büyük ihtimal bu modem de bir sıkıntı var şu an 5ghz bandı var diye kullanıyorum
yakın zamanda keenetic Hero dsl bu modeme geçerim başka bir çözüm yok gibi şu an.

resimdeki modemi kullanıyorum değerler yanlış yazılmış olabilir.
dil bağlantısını çekip geri takınca hız biraz daha düştü

En uyumlu olan çip Broadcom bu yüzden modem alırken en iyi verim için dikkat etmek gerekir. Saha dolabı Huawei ise çok yüksek ihtimalle Broadcom çip kullanıyor ama evinizdeki modem Broadcom çipli olursa saha dolabının markası önemli olmaksızın en uyumlu şekilde çalışıyor.

1 Beğeni

Konudaki hız farkları VDSL için normal. Bu sadece modem kaynaklı bir şey değil, komşunuz modemi kapatsa bile hat değerleriniz değişir.

2 Beğeni