Modem degişikliği

Telekom verdigi tplink arc c5 modemim altyapı değişikliği nedeniyle kullanılamayacı söylenmektedir
TP-LINK ](https://www.hepsiburada.com/tplink)Archer BE230, BE3600 Mbps, Fiber Destekli, 2× 2.5 Gbps Wan/lan Port + 3× Gbps Port, Vpn Destekli, Homesheild, Easy Mesh bu cihazı almak istiyorum kullanmakta yada bağlamakta sorun yaşarmıyım bilgi verebilirmisiniz teşekkkürler saygılar (Not orta düzey bir kullanıcıyım)

Merhaba, Archer BE230 Fiber alt yapılarda gpon bağlantısı yapmanız ve Archer BE230 arayüzüne giriş yapmanız gerekiyor.

Statik olan yeri PPPoe olarak seçmeniz. TurkNet Online İşlem Merkezi de yazan modem bilgilerini girmeniz gerekiyor.

VLAD etkinleştirmeniz ve VLAD numaralarını yazmanız gerekiyor bu resim örnek olduğu için göstermiyor. Sizin cihazda gösterecektir. VLAD numarası genelde 35 olarak geçer. VLAD numarası bazen değişiklik gösterebiliyor onun içinde size getirilen cihazın arayüzünde VLAD numarası yazmaktadır.

Wifi : BE3600
• 5 GHz: 2882 Mbps (802.11be)
• 2.4 GHz: 688 Mbps (802.11be)

1 Beğeni

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz.

Öncelikle, Archer C5 ve C5v halihazırda VDSL desteklemiyor; o yüzden zaten fiber altyapıda olduğunuzu varsayıyorum. Fiberden VDSL’e geçiş gibi bir durumun, taşınmak dışında herhangi bir şekilde mümkün olacağını da sanmıyorum. Bu nedenle altyapı değişikliğinden neyi kastettiklerini tekrardan sormanızı öneriyorum, size yanlış bilgi verilmiş olabilir. VDSL kullanıyor olsaydınız bile, fibere geçiş yaparken çoğu durumda modeminizi değiştirmenize gerek kalmazdı.

Bunun dışında, ilgilendiğiniz model güzel bir model gibi görünüyor. Eğer şanslıysanız ve çevrenizde çok fazla 5Ghz Wi-Fi ağı yoksa, 5Ghz bandında 160Mhz kanal kullanarak 1Gbps’in üzerinde hızlara rahatlıkla çıkabilirsiniz. Çevrenizde çok fazla ağ olsa bile 80Mhz kanal genişliğinde de 1Gbps’e çok yakın hızlar alabilirsiniz Wi-Fi 7’de. Bu açıdan gayet yeterli. 2 adet 2.5Gbps port da bu cihaz özelinde çok iyi bir seçim olmuş; bir gün bir ağ depolama cihazı satın almanız durumunda, işbu cihazınızı 2.5Gbps portundan bağlayarak kablolu+kablosuz toplam dosya aktarım hızınızı yükseltebilirsiniz. 2.5Gbps portu olan oyun bilgisayarınızı veya switch gibi ağ donanımlarınızı da bu porttan bağlayarak daha yüksek hız elde edebilirsiniz.

Bağlantı kurma konusunda da moderatörümüzün bir yukarıdaki mesajını inceleyebilirsiniz, oldukça kolay bir işlem. Herhangi bir sıkıntı yaşamanız durumunda forumda konu açabilirsiniz.

Fakat dediğim gibi, muhtemelen bu satın almayı yapmak zorunda değilsiniz. Ya da ortada size yanlış aktarılmış başka bir durum var. Eğer zorunda değilseniz, elinizdeki cihaz kesinlikle kötü değil. Yine de hazır bu tarz bir konu açılmışken güncel yazılım çalıştırmayan ve güncel Wi-Fi standartlarını desteklemeyen routerımı yenisiyle değiştireyim derseniz, BE230 fiyat/performans oranı gayet iyi bir router gibi duruyor. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

1 Beğeni

Evet Fiber alt yapıdayım yeni geçtim farklı operatorden 2.4ve 5g zaten modemimde kurulu kullanıyorum Telekom dan aradıklarını söyleyip alt yapım 4g den 5g ye geçildigini ifade ediyorlardı zaman zamanda kopma yaşıyordum (5g bağlantısı kayboluyor resetledigimde tekrar bağlanıyordu)bir müddet sonra kullanamaycagımı bilirtiler TurkNet Müşteri hizmetleri imdadıma yetişti sagolsunlar gerek olmadıgı ve telekomum alt taşeronları oldugu hakkında aydınlattılar teşekkürler TurkNet iyi ki varsınız

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için saygılar

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.