Modem Değerleri Hakkında ( YAPA - VAE )

Merhaba , Saha dolabım tip-7 ve 23 olarak değiştirildi bununla birlikte yapa’dan vae geçiş talebi oluşturdum. Bu değerler yapa’da olan değerlerim uzaklığım ise 2 km idi santrale


telekom bölge ofisinden vdsl altyapımızın olduğunu 85 mbps’e kadar hattımın desteklediği söylendi şimdiki değerlerim ( saha dolabına uzaklığım 80 m ) ise şöyle

Line Attenuation’ın bu kadar artması sizce normal mi ?

Merhaba, Haylen YAPA hizmetinizdesiniz ve 2km değerlere göre normal çünkü: 2km bir hatta en ufak bir problem de bile hattınıza fazladan zarar veririr ama 13Db’den 73’e çıkmış evet, daha düşük almışsınız ama şu an 73dB’de yani bu durum anormal. Ankastre bağlantılarınızı kablonuzu bir kontrol ettirin. Ek, dsl prizi ve splitter varsa kullanmayın/yenileyin. (YAK1)

73 seviyelerini vae’ye geçtiğimde aldım. Telekom’un altyapı çalışması gösteriyor sistemde bir de. Gerçi kutuları koyduktan sonra çevrede sıkıntı yaşadılar. Tekrardan saha dolabı eklemesi yaptılar iki tane. Ayriyeten diğer sitelerde altyapı sorgulaması yaptığımda tutarsız sonuçlar alıyorum. Yakın zamanda Telekom ekiplerinin etiket için bağladığı kabloyu söküp direkt hattımın olduğu kabloyu ankastreye bağlayıp bakacağım yoksa değerlerle birlikte TurkNet Online İşlem Merkezi yolları bizi bekler

VAE de bu zayıflama aşırı ötesi bir durum özellikle 80 metre saha dolabına göre. anlattıklarınıza göre zayıflamanın nedeni Dış hat kaynaklı gibi ama yine de iç hattımızı kontrol edelim:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir duruma göre yenile (YAK1)
    Nexans, Erse ver Reçber marka kablo kullanmanı öneririrm.(kablo değişimi yapılacaksa)

Tam anlayamadım farklı bir hatta mı bağlanmışsınız yoksa arada ki ankastre modem arasında ki kabloyu kaldırıp ankastrenin başına geçip 50-100cm kablo ile mi ölçüm yapacaksınız?

1 Beğeni

Ankastre bağlantım vae’ye geçiş sonrası böyle bağlandı. Aslında aklımda bütün kablolamayı değiştirmek var ( ek olup olmadığını bilmiyorum çünkü ) fakat kablolarımız elektrik trafosunun içinden geçtiği için biraz sıkıntılı duruyor.

Bağlatnıyı YAK1 ile bağlayın düzelmez ise Modeminize gelen kablonuzun için de 2 damar daha varsa diğer 2 renkli damarı bağlayın ankastreye ve YAK1 ile bağlayın, açık kalmasın. Kablonuz da problem varsa dediğim markaların CAT6 23AWG olanlarını alınız. Elektrikçiyle Ankastre yani, size bırakılan kabloya ölçüm yaptırın.

1 Beğeni