Modem değerlenir?


Düşünceleriniz nedir? Dslam kilidi varmi ne yapabilirim?

Kilitten çok uzaktasın.

2 Beğeni

Hat zayıflamanız yüksek oranda. DSLAM kilidi bulunmuyor. İç hattınızı kontrol ettirmenizi öneririm.


Ayni hat farkli modem sizce hangisini kullanayom?

Hangi modemi kullandığınız bu kadar hat zayıflamanız varken önemli olmaz malesef. Ankastre kutusundan modeminize kadar cat6 kablo cekmenizi tavsiye ederim. Eğer cat6 kablo kullanıyorsanız kablo üzerindeki ekleri yada splitter varsa o cihazı kaldırmanızı tavsiye ederim. Mevcut ekleri yak konnektör ile tekrar yapmanızı tavsiye ederim.

Gırgırına açtınız konuyu sanırım =)

Aynı modem bende de mevcut. İç tesisat olarak benim cat 6 ve direk telekomdan gelen kabloya bağlı. Arada splitter ya da ankastre kutusu yok. Değer yine de yüksek. Ve istediğim hızı alamıyorum.

Merhaba, mesafesel zayıflama büyük ihtimal veya yanlış bir bağlantı sonucu olabilir. Peki, Saha dolabı mesafeniz kaç metre? 450-600metre civarı ise zayıflama değerleriniz mesafesel bir durum tabi, bu değerleri az da olsa düşürebilme ihtimalimiz var. Hattınız da ek, dsl prizi splitter bulundurmayın. ankastre bağlantınız da CAT6 23AWG bir kablo kullanın ve bağlantılarını YAK1 ile yapın bu zayıflama değerini az da olsa oynatabilir fakat, geneli mesafesel olduğun düşünüyorum. @ugurerden37 @barisogett