Modem arayüzünde gösterilen hızı kullanamıyorum

Merhabalar, modem arayüzünde 100 Mbps internet paketimin 79 Mbps değeri modeme ulaşıyor olarak görünüyor. Telekom saha ekipleri de ankastreden ölçüm yapmış ve bu hızın adresime geldiğini teyit etmişler. Fakat ev hattımdan bağımsız modemi direkt ankastreye bağladım ama hızda yine bir değişiklik göremedim. Speedtest: 9 Mbps TurkNet: 20 Mbps değerleri alıyorum testlerden. Modem değerlerimi de sizler için ekleyeceğim zaten konuya. Acaba sorun nedir? Ev içi kablolamada sorun yok, modeme de bu hızın geldiğini öğrendim eğer yanlış bilgilendirilmediysem. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Modem : TP Link TD W9970v3

Merhaba hat zayıflaması biraz fazla ama sorun porttan mı kablodan mı bilemiyorum 2. si o modemi bende kullandım hep sorun çıkarıyordu size tavsiye deneme yapabileceğiniz başka modem varsa onla değerlerinizi kontrol edin.

Modem Türk telekomun bana vermiş olduğu modem. Henüz 2 gün önce TurkNet e geçiş yaptığım için buna kurulum yaptım. Başka 2 modem daha var elimde ama bozulmuşlar sanırım zamanla, kurulum yapmama rağmen Dsl ısıklarını sabitlemeyi başaramadım maalesef onlarında.

Modemler vdsl hat uyumlu olması lazım bana da telekom vermişti bu modemi ayda bir hat değerlerim yarıya düsüyordu sonra komşudan modemini rica ettim denemek eçin sorun bu modemde çıktı.