Modem aç kapa durumda DSL gidiyor

Merhabar ilginç bir hata ile karşınızdayım.

Modem yeniden başlatınca veya elektrik git gellerinde DSL gidiyor. Birkaç saat sonra geliyordu şimdi dünden beri gelmiyor. VEA fiziksel durum kapalı yazıyor. Modem değiştirdim her şeyi yaptım düzelmedi. Modemlerde sorun yok.

TurkNet sitesinde 2 aydır aşağıdaki uyarı var. TT sorguladım altyapı çalışması yokmuş.

TurkNet Online İşlem Merkezi ana sayfasında böyle bir yazı yazıyor (Sayın *************, -------------- numaralı hizmetinizin bulunduğu bölgede altyapı kaynaklı bir arıza yaşanmaktadır.

Garip olan sadece benim dairede sorun var. Apartmandaki diğer daireler hiçbir sorun yok. Hatta bir sokak ilerde ikinci TurkNet hattımda hiçbir sorun yok.

Yukarıdaki uyarıdan dolayı 2 aydır arıza kaydı bırakamıyorum Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

1 Beğeni

Modemin son halini çekip yollar mısın tekışık varsa eğer modem yandı yenisini talep etmek zorunda kalırsın

Modemlerde sorun yok. Hatta dün yeni modem aldım denedim düzelmedi.

@EFG müsaitse kesin gelir

Merhaba @Laakal, müşteri numaranızı bu durumu belirterek bana özel mesaj üzerinden iletir misiniz? Ben arka planda tüm hattınızı ve hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmaya çalışmak isterim.

OİM’de karşınıza çıkan bu bildirim bölgenizde yaşanılan genel arızayı ifade ediyor :frowning: Bölgenizde sizi etkileyen bir arıza durumu söz konusu gibi… Bu yüzden internet erişiminizde sorun yaşanabiliyor. İsterseniz bana durumu özel mesaj üzerinden iletin. Ben arkadaşlarımdan bir bilgi alıp size dönüş yapmaya çalışayım.

Cevaplar ve ilgi alakanız için teşekkür ederim. Sorun modem ile priz arasındaki kablodaymış. Değiştirdim düzeldi.

1 Beğeni

Genel arıza uyarınızın bu sorun ile bir alakası yok ama… Eğer stabil bir şekilde bağlantı gerçekleştiremezseniz bölgenizde yaşanılan genel arıza nedeniyledir. Bunun bilgisini sizinle paylaşayım.

İhtiyacınız olduğu her an bana özel mesaj üzerinden ulaşabilirsiniz. İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim.

Bugün elektrik gitti geldi benim DSL yok yine. Apt. sadece bende neden yok? Bir sokak ötede deki ikinci hattımda hemen geldi.

DSL yanıp sönüyor.
2 aydır TurkNet Online İşlem Merkezi aynı mesaj var. Bir benim altyapımda sorun var?