Millenicom 125MBPS vs TurkNet 75MBPS

merhaba. bugun şans eseri altyapı sorgularken millenicom da 125mbps alabilecegim görünüyor (paketleri en fazla 100mbps o yüzden 100 alalım diyelim). TurkNet de ise 75 alabilecegim yazıyor ve 75 alıyorum. bana çok saçma geldi sonuçta aynı altyapı. neden öyle?

Adreste Superonline veya TT nin fiber kutusu var mı?

Hayır, şuan da görünen birşey yok

Eğer yoksa o sağlayıcının sayfasında ki soru işareti açıklamasında yazdığı üzere hattın fiziksel olarak tahmini kapasitesi ile ilgili olabilir.

1 Beğeni

Net sonucu nasıl alabilirim, aralarında 50mbps fark var

Şu an ki hat değerlerinizi Kontrol ederek net sonucu görebilirsiniz. Kendi hat değerlerinizi komşularınızin VDSL hat değerleri ile karşılaştırabilirsiniz. En net sonuç kendi ve komşularınızin hat değerleri üzerinden alınır.

1 Beğeni

Merhaba @s4anayts, sizinle özel mesaj üzerinden diğer durumunuzla alaklı iletişim içerisindeydim. İsterseniz bu durum için sorgulamanızı bize Online İşlem Merkezimiz üzerinden bir destek kaydı açarak yapabilir ve arkadaşlarımdan net bir bilgi alabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba, diğer konu ile ilgili tekrar yazdım. Sorun devam ediyor…

büyük ihtimalle müşteri çekmek amaçlı 125 yazılmış olabilir ama 125 aldığınız zaman stabil bir bağlantı olmayabilir. TurkNet 75 mbps yazmanın sebebi stabil bir bağlantı için 75 yazılıyor. Bende ilk başta geçerken 75 mbps yazıyordu ama şuan sıkıntısız 100 mbps kullanmaktayım.

TurkNet olarak her zaman kullanıcılarımızı düşünerek onlara ulaşabilecekleri maksimum hızları vermeye çalışıyoruz. Altyapı sorgu sayfamızda TT tarafından alınan veriler kullanılıyor ve eksiksiz çalışıyor. Diğer kurumlar hangi sorgu sistemini kullanıyor bilemediğim için bu konuda bir yorum yapamıyorum…

Daha sonra ise hattın stabilitesi ölçülerek, desibel ve snr değeleri baz alınarak eğer altyapı kalitesi çok iyiyse hız arttırımına gidiyoruz :muscle:

2 Beğeni

Merhaba Enes bey, sizinle benim konum hakkında iletişim halindeydik, az önce internetim gitti. Yaklaşık 10 dkdır internetim yok, santral de parça değişimi yapıyor olabilirler mi? Normalde hattım yağmur dolu vb 1 kere dahil kesilmedi hiç bir zaman

1 Beğeni

@s4anayts, nedeni konusunda bir bilgim yok. Hızlıca arkadaşlarıma durumunuzu ileteyim. Size geri dönüş yapsınlar.

Ev telefonu problemi dışında problem olmasın da :joy: modemi kapatıp açınca sorun düzeldi, hattıma atanabilir hız 125mbps kadar çıktı, kapatıp açtım 95 e kadar düştü, ondan sonra internet geldi

2 Beğeni

Kısa süreliğine donanımsal bir sorun yaşadınız sanırım. Bu konunun telefon sorununuzla bir alakası yok. İçiniz rahat olsun. Umarım tekrar böyle bir durum yaşamazsınız.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, belki ev telefonu için saha dolabından fiziksel bir müdahale gerçekleştirildi, eve gidene kadar anlamayacağım :confused:

2 Beğeni

Umarım telefon problemi çözülmüştür :pray:

galiba gelen TT operatoru daha da batırdı. sıfırdan çektigim sisteme gidip ankastre kutsundan tekrar dan iptal edip kendisi yapmış. evde olsaydım izin vermezdim ama artık iş işten geçti. telefon tek seferde arama yapmıyor diyorum. gidip kabloyu yeniden yama yapıyor. harbiden sinirlenmemek elde degil, baştan sona herşeyimi güncelledim fakat orada bahane araması beni sinir etti. ayriyeten bizimkilere de numara vermiş. bu numaradan arayın demiş bir şey olursa siz destek talebi açınca biz size yardımcı olmuyormuşuz gibi oluyormuş… daha düne kadar evime geldiklerini söyleyip evime gelmeyen TT ekibi, bu konuları TurkNet forumda paylaşınca gelmeye başladı. buda yeni hat değerlerim. cidden batırdıgını düşünüyorum…
sinyal gücü seviyesinde -7.7 dBm yazıyor. anlamı nedir?

image

Ben de merak ediyorum Enes Bey. Şu an Turknette sorguladigimda 12 mbit gözüküyor. Ama herhangi bir yerde sorgulama yaptığımda 17500 kbit olarak gözüküyor.
Acaba TurkNet neye göre hesaplıyor?

TurkNet sağlıklı hıza göre hesaplıyor. Buna birebir şahit oldum. Bir arkadaşa abonelik yapacaktık. TurkNet üzerinden sorgulama yapınca 11 Mbps çıktı, ismi lazım değil farklı Bir firmanın sorgu sonucu ise 17 çıktı. Arkadaş bunu görünce neden az verene geleyim ki oraya gideceğim dedi. Peki dedim ve bıraktım kendi haline. 4-5 gün sonra beni telefonla arayıp neden bu hız geliyor diye sordu. Yine de gidip dağıtım kutusundan gelen kabloyu (ankastre yani) kontrol ettim. 10 mbps internet vardı. Yapılacak bir şey yok istesen iptal et dedim. Sanırım Air wifi hizmeti veren bir şirkete başvuru yapmıştı. Genelde TurkNet in sorgusu doğru çıkıyor. Diğer ISS nereden alıyor sorgu sonucunu hiç bir fikrim Yok açıkçası.

Abi biliyorsun yeni İss ye geçtim. Hem onun sorgulamasında hem de farklı yerlerde 17 yaziyor.
Modeme 17 geliyor atanabilir. 8 db ile bu hızı alıyorum. Ama ben 10 db ye ayarladım 15 mbit olarak alıyorum sağlıklı olsun diye

1 Beğeni