Mi Router AX1800 cihazında 1000M hız vermiyor

Mi Router AX1800 cihazını kullanıyorum. WAN port hızı kısmında 1000M ayarladığımda cihaz internet bağlantısını sağlayamıyor. Ama 100M ayarında sorun yok. Başka bir TurkNet GigaFiber kullanan birinde denediğimde sorunsuz 1000M ayarı çalıştı. Hatta aradaki cat6 kablonun modeli markası bile birebir aynı idi. ZYXEL VMG3625-T50B cihazımda bir ayar gerekiyor olabilir mi? Soruna yardımcı olabilir misiniz?

Zyxel <-> Xiaomi arasında cat-6 kullanmanıza ek olarak Xiaomi’nin ethernet portlarına bağlanan cihazlar için de cat-6 kullanmalısınız. Herhangi bir portta gigabit desteklemeyen kablo/cihaz olması durumunda, Xiaomi hızını kendine bağlı cihazların desteklediği en düşük hıza sınırlıyor. Yani Xiaomi’ye bağlı diğer cihazların ve kabloların da gigabit desteklediğine emin olun.

Ek olarak Xiaomi’ye farklı bir ethernet cihazı bağlamayın, sadece zyxel’den gelen kablo wan portuna bağlı olsun. Router’ı yeniden başlattıktan sonra Xiaomi’ye wifi üzerinden bağlanıp wan portu hızını kontrol edin.

Sistemi şöyle anlatayım. Zyxel e internet geliyor. Zyxel den iki tane bilgisayara kablo ile dağıtılıyor. Ayriyetten bir kablo da Mi ye gidiyor. Mi den bilgisayara kablo gidiyor o. Cat6 hepsi.

Zyxel ve Xiaomi arasındaki cat6 kablonuzun uzunluğunu kısaltarak yeniden dener misiniz? Kablo uzunluğu da hız kaybına doğrudan etken bir durum.

Zyxel modemdeki data kablosunun yerini değiştirdim ve sorun çözüldü. Modemin LAN1 girişinde nedense 100M limit var. Yazılımsal yada donanımsal olabilir. İlgili aksiyonları alacağım.

2 Beğeni

ZYXEL VMG8623-T50B Modem arayüzünün resmini paylaştım.

Router’a giden kabloyu nereye takarsam takayım 100M limitliyor. O kabloyu Router yerine direk Pc’ye bağladığımda da 100M hızı geçmiyor.

45 metre kablonuzu kısaltmanın veya kabloyu 2’ye bölüp araya switch atmanızın vakti gelmiş. Aksi halde sürekli 1000mbit negotiate etmeyecek cihazlar.

1 Beğeni

1 adet gigabit switch elektrikçim getirecek. 30 metreden önceki bir kısımdan kablo kesilerek 25+15 metre şeklinde bağlantı sağlatılacak. @KafaKonforu yardımların için teşekkürler. Deneyelim bunu da. Olmadı daha kaliteli bir cat6 kabloya geçiş yapacağız.

İlk olarak RJ45’leri yeniletin (ethernet jacklarını), jack’ta sorun olmadığından emin olun. 8 adet pinden bir tanesi bile basmazsa 100mbit’e döner bağlantı. Hala sorun devam ediyorsa, kablo kalitesi ile alakalı olma ihtimali yüksek. Araya switch atarak sorunu çözümlendirebilirsiniz umarım :slight_smile:

Elektrikçim geldiğinde ilk onu söyleceğim.

Mi router ax1800 aynı cihazdan bende kullanıyorum, router olarak aldığım ax1800 ü modem olarak kullanıyorum turknetin verdiği ZYXEL modemi router yaptım, siz de aynı şekilde kullanabilirsiniz.

@omerfarukparlak Bu öneri yapıldı. ZYXEL’i router olarak, Mi’yi Modem olarak nasıl ayarlayacağım?

Şu an için mi yi ont ye bağladım ayarladım. Ama Zyxel i router olarak ayarlayamadim.

@KafaKonforu bugün rj45 leri kontrol ettirdim. her hangi bir sinyal sorunu yok. şu an hiç bir kabloya dokunmamıza rağmen 1000M gelmeye başladı. 2 gün sonra gene gidebilir. kafasına göre 1000M kafasına göre 100M veriyor. cihazları yer değiştirip, deniyorum şimdi.

mi den gelen ethernet kablosu ile zyxel wan girişine bağlanın.Zyxel ile wifi ismi şifresi dışında bir ayar yapmadım.Tabi önce zyxel modeme reset atın.

Köprü (bridge) yerine IPoE olarak bağlantı yaptık. IP alanlarını kendimiz doldurduk. Köprü modundayken modem arayüzüne bağlanmıyorsunuz.

Umarım bağlantınızın stabilitesi sürekli olur :slight_smile:

2 Beğeni

evet olabilir ben wan kablosunu takmadan önce resetleyip modem arayüzünden wifi şifresi oluşturdum sonra wan bağlantısı yaptım.