Herkese Merhaba,
Yeni binamıza döşenen TurkNet Gigafiber altyapısı için diğer altyapı bekleyen arkadaşlar için yaşadığım süreci açıklamak istiyorum.
Bizim binamız yeni olduğundan dolayı TT sabit altyapısı yoktu ve talepte bulunmuş olmamıza rağmen 5 aydır altyapı bağlamadılar ve halen TT altyapımız bulunmamakta ve TurkNet’in GigaFiber altyapısını kendi temin ettiğini ve bu altyapının TurkNet 'e ait olduğunu şans eseri öğrendim.
Başvurumu bugünden tam olarak 1 ay önce Gigafiber talebi sayfasından gerçekleştirdim, tamı tamına 2 hafta sonra binama kutu takıldı, kutu takıldıktan tam olarak 2 hafta sonra bugün kutumun aktivasyonu gerçekleşti. TT de 5 ayda çözülemeyen ve halen devam etmekte olan sorunumu TurkNet 4 haftada giderdi.
TurkNet’e Öneri : İnsanlar bu altyapının TurkNet’e ait olduğunu bilmiyorlar. TT altyapsının bir alternatifinin olduğundan çoğu kişi bir haber bu yüzden bu konuda daha da fazla bilgilendirme yapılması gerekli.
İkinci önerim ve en önemlisi lütfen TT altyapısı bulunmayan binalara mümkünse TurkNet altyapısı bağlama konusunda öncelik tanıyın, çünkü diğer internet kullanıcı arkadaşlarımız internete TT altyapısıyla ama 50 mbps ama 100 mbps olarak ulaşabiliyor ancak binası yeni TT altyapısı çekilmemiş binalarda insanlar aylarca internetsiz yaşamak zorunda kalıyor. Online toplantılar, dersler, sınavlarda bu büyük sorunlar yaratıyor.
Teşekkür : Bir kez daha @alperenatici ve @Baran 'ye sürecin başından sonuna kadar gösterdikleri ilgi ve yardımsever davranışlarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum.
Bize gelmedi şu gigafiber muhteşem bir haber tebrik ediyorum
Sitede mi oturuyorsunuz ?
umarım biran önce sizde TurkNet gigafiber altyapısına kavuşursunuz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
bence kavuşamadan çoğu kişi çıkar türkenttden fiyatı çok kötü oldu
hayırlı olsun güle güle kullanın… semt neresiydi hocam?
İstanbul/Küçükçekmece Yeşilova Mah. hocam
dostum yanlışınız var, TurkNet altyapısı kullanan kullanıcılara zam yapılmadı, zamdan etkilenen sabit Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet alanlar.
Keyifli kullanımlar
Merhaba hocam bizim binayada 2 haftadır kutu takılmış yakında aktivasyon olcak insallahda merak ettim online oyunlarda kaç ping atiyo ?
hocam ben yeni abonelik başvurusunda bulundum ama yine TurkNet gigafiber kullanan arkadaşım cs go sunucularında 20-25 ping üstünü görmüyor
20-25 arası çok deilmi ? Şuan TurkNet 80 MBS hız aliyom daha gigagiber aktivasyon yapılmadı şuan bile ping 1-8 arası aliyom kendi oynadım cs go nun mobil versiyonu olan critical Ops da en yüksek 9 ping aliyom 80 MBS hızla
hocam yanlış biliyorsam düzeltin ama cs:go’nun Türkiye sunucuları yok bildiğim kadarıyla rusya sunucularına bağlanılıyor Türkiye sunucusu bulunan oyunlarda tahminimce bu say dediğiniz gibi 5-10 pinglere düşecektir
@emirsvml bu güzel haberi aldığıma sevindim, hayırlı olsun Yardım gerekirse her zaman buradayız istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Keyifli kullanımlar dilerim
Hocam bende tam olarak bilmiyom az önce arkadaşa söyledim o da dediğiniz gibi söyledi tr sunucusu yok o pingi alıyorsa mükemmel dedi tekrardan teşekkür ederim bilgi için (: çok şükür 80 MBS hiz almama rağmen ping de hiç bir sorun yaşamıyordum ,film izleme falan olsun hiç yarı yolda bırakmadı TurkNet, Nasipse aktivasyon bekliyom gigafibere kavuşacam umarım bekleyen herkes en kısa sürede bu hizmetten faydalanır inşallah
Öncelikle gigafiber hizmetin hayırlı olsun. Süreç maalesef herkes için aynı şekilde işlemiyor senin şansın varmış hızlıca ilerlemiş aşamalar ben son aşamaya geldim, optik fiber dağıtım kutusuna kalın kablo takmaya gelse adamlar sinyal bana da gelecek maalesef hala gelemedikleri için 85 gündür bekliyoruz keşke bendede böyle süreç hızlı ilerleseydi keyifli kullanımlar. Darısı başımıza beklemeye devam
İmkansız benim arkadaşımda da gigafiber var 40 ms civarında istanbulda.
İşte onlar gittiğinde sanmayın ki gigafiber ucuz kalacak. Ne kadar as müşteri o kadar masrafın çoğalması demek. Bir masrafı 1000 kişiye mi bölmek ucuza gelir yoksa 100 kişiye mi?
Gigafiber aboneleri tüm TurkNet abonelerinin yüzde kaçı ki?
Kutu takılalı 3-4 ay oluyor. Halen aktif değil