Kopma sorunu çözümsüzlüğü

Herkese merhaba. Yaklaşık 1 haftadır internet sürekli kopuyor. Uzak sunucudan yanıt yok diyor, oturum açın diyor sonra da internet komple gidiyor. 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yoktu artık çıldırma noktasına geldik. Modem değerini ekte bıraktım. Teşekkür ediyorum.

Merhaba,
Modem hat değerlerinizi inceledim CRC hataları dışında bir problem gözükmüyor. Kullanmış olduğunuz modem marka ve modelini yazar mısınız?

Tabii. Asus DSL-AC750

Modemde kullanmış olduğunuz yazılım sürümü hangisi kontrol edip yazabilir misiniz?

Asus DSL AC750/51 Firmware buradan Sürüm 1.1.2.3_790 indirerek modem yazılım sürümünü değiştiriniz bir de böyle test edin 24 saat boyunca kopma vb. bir sorun olmazsa bu şekilde kullanabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz modem sürümü ile ülkemizde kullanılan santral dağıtım cihazları arasında uyumsuzluk problemi oluşabiliyor bundan kaynaklı olarak çok sayıda CRC ve FEC hataları oluştuğundan kopma ve performans sorunları ortaya çıkabiliyor.

Bunu nasıl yapacağım yardımcı olabilir misiniz?

Modemden kopma anındaki logları atar mısın

Tabi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. 790 sürümünü indirin ZIP dosyası halinde indikten sonra masaüstüne veya herhangi bir klasöre DSL-AC51_1.1.2.3_790-g61d41b5.trx dosyasını atın

bu resimde gözüken Yeni Donanım Yazılımı Dosyası kısmında Dosya Seç butonuna basarak ZIP dosyasından çıkartmış olduğunuz DSL-AC51_1.1.2.3_790-g61d41b5.trx dosyasını seçin ve Karşıya Yükle butonuna basın.

2 Beğeni