Konudaki mesajların kaldırılması

Merhaba, IPv6 Tanımlanmasını Bekleyenler İçin - smt287 tarafından #71 mesajındaki Volkan beye IPv6 hakkında yaptığı açıklaması için teşekkür etmiştim. Volkan beyin mesajı kaldırılmış.

Daha sonra Volkan beyin belirttiği yöntem ile destek talebinden IPv6 talep ettim ancak ne yazık ki Volkan beye verilen IPv6 bize verilmedi. Üstüne üstlük konuya bunu yazdığımda mesajlarım silindi ve konu kapatıldı.

Volkan beyin (@volkan) silinen mesajında destek kaydından IPv6 talep edebileceğimizi ve kendisinin talep ettiğinde IPv6’nın tanımlanabileceğini belirtmesiydi. Volkan beyin test sürecindeki bir müşteri olacağını düşünmüyorum çünkü aynı konuda test sürecine alınan kişiler arasında değildi. Daha sonradan konuya mesaj yazmıştı. Test sürecinde olmadığı için sanıyorum destek kaydına tekrar yazmış ve olumlu bir cevap almış. IPv6 tanımlaması Volkan bey için yapılmış. Kendisinden habersiz mesajı silindiyse bu konuya destek çıkmasını isterim.

Birkaç müşterinin daha konudaki mesajı silinmiş. Aynı şekilde bana destek veren birkaç müşteri vardı. Bu mesajlar neden habersiz siliniyor? Yaptığınız yanlışın üstünü mü kapatmaya çalışıyorsunuz? Forum kurallarına aykırı bir durum var ise öğrenmek istiyorum.

Silinen mesajımda yazdığım bir cümleyi tekrar edeceğim. Volkan bey ile biz müşterilerin arasındaki fark nedir? Tüm müşteriler aynı pakete sahip değil mi? 1000 kişi test sürecine alındıysa bir kişiyi dahil etmek süreci sıkıntıya mı sokuyor? Burada Volkan beyle bir sorunum yok aksine bizi bu konuda aydınlattığı için teşekkür etmiştim.

Konuda BTK onayından da bahsetmiştim. Eğer yasal süreç buna izin vermiyorsa daha sonradan talepte isteyen müşteriye niye tanımlama yapılıyor?

@EFG bu konuda sizden açıklama bekliyorum. Açıklama yapmak yerine konudaki mesajların kaldırılması sizce ne kadar etik? Umarım bu konuyu da kaldırmazsınız.

3 Beğeni

Hahaha! Dostum forumda doğruları konuşmak böyle sonuçlar doğuruyor son zamanlarda. Umarım sesini duyurursun. Konun her an silinebilir. Forum iyice sayılı bir kaç yönetici hariç diğerlerinin oyun alanına döndü. Gönüllüyüz para almıyoruz deyip keyiflerini sürüyorlar.

3 Beğeni

Konuyu açtıktan hemen sonra web arşivine kaydettim. Umarım oradan da kaldırtmazlar :slight_smile:

1 Beğeni

Eminim şu foruma gerçekten Cem bey girip bir gün geçirse yöneticilerin ve çalışanların yarısından fazlası yerinden olur. Adam o kadar röportaj veriyor. Sistemlerini anlatıyor. Herşeyi planlıyor ediyor. Bunları pratiğe döken kişiler kendi istek ve arzularına göre işler çeviriyor.

1 Beğeni

Merhabalar, öncelikle IPv6 konusunda bir açıklama yaparak sohbete başlamak isterim. Şu an havuzumuzda Temmuz ve Ağustos ayları içinde IPv6 hizmeti alabilecek kullanıcılarımız hazır… Her geçen gün bu teknolojiye belirli şartlara uyan (modemi Ipv6 destekliyorsa gibi) kullanıcılarımıza tanımlama yapılıyoruz.

Volkan Bey’in ne gibi bir talebi üzerine arka planda Ipv6 tanımlandığı konusunda herhangi bir bilgim yok açıkcası. Onu arka planda sormak öğrenmek gerekiyor. Belki tüm şartlar onun için uygunsa test amaçlı verilmiş olabilir. Bu elbette sizlerin hakkın ancak şu an dediğim gibi manuel bir talep almıyoruz.

1 Beğeni

Bahse geçen konuda manuel talep alındığı aşikar. Kişi OİM üzerinden talep ediyor ve tanımlama yapılıyor. Bu konunun sahibide aynı şekilde talep ediyor BTK tarafından onaylanmadığı bilgisi veriliyor ve akabinde ise mesajlar siliniyor.

İlginçtir.

Konu ile alakasız olarak eklemek isterim ki. Forumda pingler ile alakalı onlarca konu açılıyor yaklaşır bir haftadır pingler berbat neden bir kişi çıkıp açıklama yapmıyor?
Gönüllü yöneticilerden zaten bir beklentimiz yok onlar 100 Mbps 100TL ye nerde buluyorsun deyip ayak üstü bilinçli bilinçsiz yorum yapanlar. Ne onlar ne siz ping konusunda bir gram açıklama yapmıyorsunuz.

2 Beğeni

Anlatmak istediğinizi anladım. Şu an TurkNet’te bir takım kurgusu var. Her kullanıcıya özel temsilciler atanıyor ve hizmletlerle sorunlarla, taleplerle onlar ilgileniyor. Diğer arkadaşa tanımlama yapılmış olabilir. Belki yapılmaması gereken bir talebi yerine getirmiş olabilirler. Temsilci hatası diyebiliriz ( nedenini bilemiyorum )

Normal şartlarda olması gereken manuel talepleri şu an için almamamız… Bu yüzden @smt287 bu şekilde geri dönül olmuş OİM üzerinden.

3 Beğeni

Bilgili adam her halinden tatlı dilinden belli oluyor. Teşekkür ederiz. Çalışanlar arasında tam olarak bilgi bütünlüğü mevcut değil katılıyorum. Bu açıklama için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ping konusuna gelecek olursak bireysel kullanıcılarımızın tüm değerleri ( Download- Upload- Ping-Noise Margin ) arka planda takip eden ekiplerimiz var. Evet çok hassas bir konu ping değerleri ve inanın arka planda en çok dikkat edilen konulardan biri… Çünkü tüm kullanıcılarımıza stabilite sağlanabilmesi açısından çok hassas davranılıyor. Ancak bazı durumlarda ve şartlarda ping değerlerine biz müdahale edemiyoruz. Yurtdışı çıkışlarında kullanmış olduğumuz cogentco, telekomitalia gibi altyapıları kullanıyoruz ve bazı durumlarda o yollar yoğunlaştığı için ister istemez ping değerleri artabiliyor.İnanın bunlar sistem tarafından 7-24 takip edilerek grafik şeklinde kontrol ediliyor… Çözüm için neler yapabilir sürekli düşünülüyor. Ki şu an günümüz şartlarında en düşük ping değeri veren İSS biziz ( Nperf verilerine göre)

Diğer konuya gelecek olursam burada forum moderatörlerimiz var evet. Hepsi gönüllü olarak TurkNet’e ve forumumuza yardımcı olabilmek için buradalar. Herkes herşeyi en iyisiyle bilmek zorunda değil… Arkadaşlarımız sizin gibi sadece TurkNet kullanıcıları… Gerek teknik anlamda bilgileriyle gerekse donanımlarıyla bize oldukça katkı sağlıyorlar. Bu konuda bir yorum yaparken biraz daha hassas davranmanızı rica ederim :frowning: Çünkü sadece gönüllü olarak TurkNet’e yardım etmek isteyen çok değerli insanlar :clap:

3 Beğeni

Ben teşekkür ederim. TurkNet için çalışmaya devam :slight_smile: Görevimiz bu bizim. Eğer bir konuda hata, yanlış vs varsa net bir şekilde kendimizi doğru ifade etmemiz gerekiyor çünkü kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın…

5 Beğeni

Aslında bu konuyu IPv6 için açmadım. Olay tamamen eksik bilgi verilmesi ve mesajların kaldırılmasıyla ilgiliydi. Kaldırılan diğer mesajımda da belirtmiştim.

Sabırla bekleyebilirim, acelem yok. Sadece teknolojiyi yakından takip eden ve güncel teknolojileri hızlıca denemek isteyen bir internet kullanıcısıyım. Ben daha önce size özel mesaj yoluyla IPv6 için abone numaramı iletmiştim ve BTK tarafından onayı beklediğinizi iletmiştiniz.

Buradaki sorun tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Volkan beyin talepte bunu istemesi ve olumlu cevap alıp IPv6 tanımlanması üzerine ben de şansımı denemek istedim. Bu konudan sonra da Volkan beyin IPv6 hizmetinin atanmasının kaldırılmasını istemem.

Forumda veya herhangi bir yerde gönüllü çalışan kişilere gönülden destek vermek isterim ancak bu şekilde haber verilmeden mesajın kaldırılması hiç hoş değil. Forum kurallarına uymayan bir mesaj değildi. Eğer bilmediğim bir kural var ise açıkça da belirtilmesini ve öyle mesajımın kaldırılmasını isterim.

Gizli saklı yapılacak bir şey değil. Ortaya gizli bir bilgi sızdırmadık. @EFG tekrardan yanıtınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu açıklamayı çok çok önceden yapmış olmalıydınız

1 Beğeni

NPerf sonuçlarına göre en düşük ping vermesi zaten olağan bir durum. Fakat gerçekten yurt dışı ping değerleri gün geçtikçe kötüye gidiyor. Tez vakitte çözülmesi dileğim ile tekrardan teşekkürler.

Gönüllü arkadaşlar konusuna gelirsek, bizde yani burada ki herkes bildiğini esirgemeden paylaşıyor bu arkadaşlara yönetici üstünlüğü verilmesi en azından konu kapatma açma veya silme gibi yetkilerin verilmesi biraz abartı. Kişi sonuçta gönüllü ve kendininde bilmediği bir konu olduğunda doğrusunu söylediğimizde konu kapatıyor ve keyfe keder cevaplar veriyor.
Kanaatimce herkes her konuyu bilemez. Bilenede saygı duyulmalı. Aksi halde gerçekten bahse konu kişiler tarafından forum birer oyun alanına çeviriliyor.

Ben bu ve buna benzer açıklamaları her konuya yapmaya çalışıyor ve özen göstererek yaklaşıyorum. Size de daha öncelerde bir çok kez bu konu ile ilgili yorum yazdığımı ve birebir olarak özel mesajdan da konuştuğumuzu hatırlıyorum.

Evet, sizinle birçok kez görüştük. İlgilendiniz, teşekürler tekrar

herhangi bir problemim çözülmedi ama en azından yardımcı olmaya çalıştınız :+1:

( Benim sorunların tek çözümü 2 sokak arkamdaki gigafiber gibi duruyor :slight_smile: , ama gelmiyor o da )

Merhaba arkadaşlar, ilgili konuda açık olarak paylaşılmaması gereken bilgiler olduğunu gördüğüm için bazı mesajları gizledim, silmedim. Daha sonrasında inceleme yaptıktan sonra konuda mesajlarınızı görünür hale tekrar getirdim. Konuyu geçici olarak kilitledim. Şuan konu tekrar açık. Yaşanılan bu durum için özür dilerim.
İyi geceler dilerim.
@smt287

1 Beğeni

Herkes hata yapabilir ancak bu yaptığınız hoş değil. Açık olarak paylaşılmaması gereken kısımları mesaj sahiplerine ilettiniz mi? Ben hala neyi paylaşmamam gerektiğini anlayamadım.

@EFG bey bende hazırım modemde hazır 1103143 :slight_smile:

nasıl oluyor bu enes bey? en düşük ping kesinlikle turknette değil. gerek yurt içi gerek yurt dışı hepsi berbat şu aralar. iss ismi vermek istemiyorum lakin tt, netspeed, gıbıtnet, millenicom gibi iss leri kullanan aboneler var binamda. hepsiyle yakın dostuz. gittim evlerine hepsinin bilgisayarında kablolu tracert testi yaptığımda en düşük tt gıbır netspeed milleni en son TurkNet çıktı. ve açık ara TurkNet 2.5 kat daha yüksek çıktı ping olarak. bütün testleri aynı cihazlar ve aynı sunucuya yapıldı. bu verileri nperf nereden buluyor bilmiyorum. turknetin kendi konya sunucusuna bile 40 ms ile bağlanıyorum TurkNet kullanıcısı olarak. ama öbür iss lerde konya TurkNet sunucusuna 12 15 ms ile bağlanıyorlar. bu nasıl bir iş inanın çok gülünç bir durum. isterseniz size bu testleri videolu şekilde kanıtlarım. hani burada diyorsunuz ya en düşük ping bizde diye öyle birşey yok. birbirimizi aldatmayalım. sizde kabullenin. TurkNet ping işini yapamıyor.

2 Beğeni