Kernel: PsRetrieveTimeout() hatası

Merhaba, son 1 veya 2 haftadır modem loglarımda şu hatayı alıyorum;

2022-08-18 18:03:18 kernel: PsRetrieveTimeout() Recover ps state(state 1 to state 0) [wcid = 3]!!

Logları açıyorum bu hatayı yazan uzun bir liste karşılıyor beni. Bu sorunun kaynağı ne olabilir acaba? Modemimde aynı firmware sürümünü kullanırken durduk yere olmaya başladı. Yeni beta sürümünü kurdum sorun düzelmedi. Normal kullanımda sorun yok gibi görünüyor.

image

Yazmamışsınız ancak sanırım Asus modeminiz ? Bu sorun genelde firmware kaynaklı. En son ne zaman güncelleme yaptınız ? Mümkünse bir önceki sürüme dönün deneyin. Keza resetleme vs ile alakalı değil bu sorun.

1 Beğeni

Bu arada QOS kullanıyır musunuz ? Ağınızda başka wifi tekrarlayıcı var mı ? Bunlarda olan uyuşmazlıkta buna neden olabiliyor.

Evet Asus marka. En son Şubat ayında yayınlanan firmware yüklüydü. Şubat ayından bu yana böyle bir sorun yoktu. Şu an beta sürüm yüklü ancak hata devam ediyor.

QoS ve farklı wifi tekrarlayıcı kullanmıyorum.

Bence önceki yayınlanmış sürüme dönün deneyin.

Eğer modemde wifi kanalı Auto/Otomatik modda ise, her kanal zıplamasında bu bilgilendirmeyi alabilirsiniz. Diğer yandan 5ghz için “channel allocation” parametrelerini gözden geçirebilirsiniz.

Firmware’den olduğunu sanmıyorum. Güncel sürüme geçtikten aylar sonra ortaya çıktı ve şu an zaten beta sürüm yüklü.

Evet wifi kanalı otomatik ayarda. Birde kendi atadığı kanala sabitleyeyim.