Kendi kendine yükselen hat değerlerim

arkadaşlar uzun zamandır 50mbps internet kullanmaktayım son bir kaç gündür hat değerlerim herhangibir kopma gidip gelme olmadan olmadan yükselmiş sizce hızımı 79mbps’e çektirirsem snr değerim kaç olur ve stabil bir bağlantıya sahip olurmuyum?
Ekran Görüntüsü (696)

1 Beğeni

@moderators + @tnetwork

75mbit civarında bir hızı sorunsuz alırsınız gibi görünüyor. Asus modemde SNR ayarları ile bunu siz de yapabiliyor olmalısınız zaten. Forumda birkaç konuda bunun anlatımı mevcuttu.

Evet ben de öyle biliyorum

Evet daha önce SNR ayarı yapmıştım ama şuan kafamda şüphe oluştu acaba alt komşumuzun interneti bozulduğu icinmi böyle yükseldi çelişkide kaldım :thinking:

Gayet mümkün, ama bu kadar fark etmemesi gerekiyor. Öyle bir durumda maksimum 4-6mbit hız artışı/azalışı olması gerekir. Belki saha dolabı değişti, güncellendi?

1 Beğeni

bu forum asusu haketmiyor

Saha dolabı en son 2yil önce değişmişti ve ADSL den VDSL e geçmiştik güncelleme derken kapasite artışı olmasından mı bahsediyorsunuz

Kapasite artışı veya yeni bir dolaba taşınma ihtimaliniz olabilir mi? Eskiden bağlı olduğunuz ssg, dslam ID’sini veya kartı biliyor musunuz?

Screenshot_20221213-235817

Şuan ise hat değerlerim bu şekilde (modemi yeniden başlattım)

Birde saha dolabinin sağ üst koşesinde hua kar diye birşey yazıyor bunun haricinde modemde saha dolabinin DSLAM bilgisi gozukmuyor

Hayır bilmiyorum 2sene önceki altyapı çalışmalarında Telekom her sokağın başına saha dolabı koydu ve eski dolapları söktü ve bütün aboneleri yeni tip7 vb. Dolaplara aktardılar bunlar haricinde herhangibir dolap aktarımı vs olmadı dediğiniz gibi aktarma olmuş olsa Kesintisiz 16gun aktif kalmasıda imkansiz ve hat zayiflamam down tarafında 7nin altına düşmüş olması gerekirdi aynı şekilde up tarafindada… önceki forumlardan biliyosunuzdur saha dolabı mesafem 225m zaten :slight_smile:

hocam şu bilgiyide veriyim bu değerlerden önce snr değerim 13-14 arasıydı

Kapasite artışından kastım da şu; mevcut dslam’daki abone sayısı azalmıştır, yeni kart eklenip belki siz değil fakat farklı aboneler diğer karta taşınmıştır vs.

Şöyle bir örnek vereyim; Aynı saha dolabı, aynı hat, aynı modem ile genel elektrik kesintisi sonrası dslam’a ilk kilitlenenlerdenim (modülasyon ayarlarım sadece vdsl2 + 17a olarak manuel seçili) 92mbit kitleniyorum. Eğer 1 saat sonra modemi yeniden başlatırsam veya rj11’i çek/tak yaparsam 86mbit kitleniyorum. Yani bağlı olan kullanıcı sayısı ve onların sinyal seviyelerine göre dslam bana tekrardan 92mbit atamıyor.

Dilerseniz discord üzerinden ekleyin beni, detayları orada kapsalımlı kontrol ettikten sonra konuyu güncelleyelim.

1 Beğeni

bilmiyorum bölgemizdeki telekom müdürlüğü bu tarz şeyler yapıyormu pek fikrim yok geçen sene bu zamanlardada hattım aynı bu şekildeydi sorunsuz 79mbps alıyordum mart ayında snr 12den 8’e düşmüştü sonrasında da hızımızı 50’ye çektirmek zorunda kalmıştık şeytan diyo ki yükselt ama yükseltip dejavu yaşamakta istemiyorum :slight_smile:

ve daha 1 ay önce ekipler binadaki hatlara işlem yapmıştı tekrar yapacaklarınada inanmıyorum sürekli işlem görecek durumda da değil hat ama dediğiniz gibi farklı aboneler diğer karta aktarılmışsa hızı yükseltirim 3 hafta hat değerlerini takip edicem 3 hafta boyunca sabit kalırsa belki hızı yükseltebilirim :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba, alt yapı sorgulamasında yazan bilgiler tahmini olarak yazılır. Hattını kendiniz denemeden bilemeyiz. Bu birazda şans işidir.

Adresiniz gözüktüğü için onaylamadım.

peki size birşey sormak istiyorum acaba TurkNet bu tip durumlarla ilgili yerel sağlayıcıdan bilgi alabiliyormu?

Bu bilgiler zaten tt den gelen bilgiler ama o bilgilerin güncellenme hızı pratik hayata göre çok yavaş bu yüzden kesinlik taşımaz. Dairenize giden kablolar, apartmandaki kullanıcı sayısının fazla olması (DSLAM da değil) görünen hızdan daha az hız almanıza, zamanla daha yüksek veya daha düşük hız kapasitesi görmenize sebep olur. Türkiye’de kullanılan VDSL teknolojisi sebebiyle bunlar oluyor. Yapılacak iyileştirme için altyapı maliyeti çok çok fazla olacağı için fiber gelene kadar bu konuda yapılacak bir şey yok.

birde bişey sorucam türk telekomda TurkNet gibi saha dolabı yada fiber cihazların kapasitesini arttırıyormu böyle birşey yapabiliyolarmı ?