Keenetic Omni DSL modem hakkında yardıma ihtiyacım var

Merhabalar, alt yapımda şuanda 114072 download ve 54132 upload hızı var ancak ben SNR margin değerim stabil olsun diyerek 80 download ve 7mbps Upload kullanmaktayım.
VDSL2 ile bağlantı sağladığım hatta nedenini bilmediğim şekilde kopmalar ve hız kaybı yaşamaktayım. Standart kurulum yaptım, internet servis sağlayıcı seçeneğinde herhangi bir Türk internet servis sağlayıcı ismi dahi bulunmadığı için Any internet servis sağlayıcı seçeneğini seçip kurdum. Karşılaştığım sorunlara örnek vermek gerekirse;

Kablolu bağlantı üzerinde 80 yerine 74 almam normaldir ancak birden bire 20-37 lere düşmesi anormal.
Kablosuz bağlantı üzerinden 35-50-62 almam normaldir ancak birden bire hiç bir bağlantı yapamaz hale gelmem anormaldir.

Sizce ne yaparsam sorun düzelir?

selam
varsayılan ayarda snr 8 dir modemde bu sekılde hat degerlerınız nedır.
hat degerlerını cok oynadıgınızda fark oldugunda hatalar cıkacaktır ya kopacak yada fec hatası cıkacaktır normal ayarda tutmanız daha verımlı olacaktır.
kabloluda normal hız alıp kablosuzda dusuk almanız ise ommı dsl wıfı 2,4 mhz dir 5 ghz yoktur bu cıhazda kullandıgınız cıhazların destegıne gore dusuk cıkması normaldır… 5 ghz olsa full alırsanız kablolu gıbı

SNR margini manuel olarak 10’a ayarladım. Otomatikte kaldığında ise 12 alıyordum. Hat değerleri ile çok bir oynama yaptığım açıkçası söylenemez, ben kurulumu yap sorun yoksa devam et kafasında bakıyorum açıkçası network işlemlerine. Şuanda nedense sorunun neyden kaynakladığını ne loglardan ne de hat değerlerinden çözebilmiş/görebilmiş değilim.

moden arayuzdekı hat degerlerını atsanız buraya

1 Beğeni

Bu hat degerleri 8 varsayilan snr ayarindami

Evet varsayılan olarak SNR 8 kullanıyorum. 13 saattir internete bağlıyım ve CRC 860 olarak görüntüleniyor bu iyi bir değer midir?

hat degerlerınız normal aslında zayıflama fazla yok bu SNR margin degerle dusme yapmaz 11 snr var hatta su an
kopma sorunu yasıyorsanız sıze tavsıyem yazılımı 3,6,12 dönüş yapıp hıc bır ayarı oynamadan kopma yapacakmı denersenız cunku bende eskı yazılım ıle 3,6,12 de dusmuyor yenı yazılımlda dusuyordum .
sızde yazlım yedegı varsa hıc bır ayarı oynamadan yazlımı atıp deneyın yazlım elınızde yok dersenız burdan yuklerım denersınız.

1 Beğeni