Karşı apartmanda Fiber var bende neden yok

Merhaba,
Altyapı sorgulaması yaparken fark ettim. Karşı apartmandakilerin tamamında altyapı Fiber ve 100mbit gözüküyor. Benim bulunduğum apartman sırasındakileri sorguladığım zaman vdsl 65mbit yada 50mbit gözüküyor. Bu kadar farkın sebebi nedir? Karşı apartmanlarda neden Fiber hizmet gözüküyor?

İyi Günler,

Merhaba fiber altyapı sizde olmamasının birçok nedeni olabilir fiber altyapı çekilirken binanız inşa edilmemiş olabilir yada fiber altyapıya bina sakinlerinin başvurması lazım başvuru yapmamışlardır eğer fiber altyapı istiyorsanız binanız da ki komşularınızdan toplu bir fiber istediğinizi belirten evrak alarak bağlı olduğunuz telekom merkezine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Bizimde koskoca mahallede bizde tok sadece fiber gidip basvurman lazim 5 katliysa getirirler ama altinda ise cok takmıyorlar

Merhaba,
@KASPAROV belirttiği gibi, karşı bina yeni olabilir, son zamanlarda yeni binalara doğrudan fiber çekiyorlar diye biliyorum, Apt yöneticisi ile görüşmeniz gerekiyor, ilgili şahıs apt sakinlerinden onay alması gerekiyor, kabul ederlerse FTTH yapmaya çalışın olmazsa en kötü FTTB ye dönüşüm yapın. Bizde ki olay aynen böyle oldu, önce apt sakinlerinden onay aldık (bazıları ne gerek var dedi vs, ikna ettik),sonra TT dilekçe verip takip ettik, ana fiber kabloyu döşediler, elektrikçiye kendimiz bina içi fiberini çektirdik (fiber kabloyu TT verdi). İnsanları ikna etmede zaman zaman sıkıntı olabiliyor, bir de TT da evrakları takip edip görüşmek gerekiyor.

Yada tanıdık lazım. :smiley:

Mahallede fiber dışında bir altyapı yoksa tek katlı kerpiç bile olsa fiber çekiyorlar.

Türk Telekom ile görüşmeniz gereklidir