Kapalı Port Sorunu

Cihazımın wake-on-lan özelliğini kullanmam lazım. Bunun için statik ip satın aldım. Gerekli programlardan ve router arayüzünden ayarları yaptığımda local olarak bu özelliği kullanabilsem de public ağdan bu özelliği çalıştıramıyorum. Bunun nedeni de açtığım portların açılmamış olduğunu düşünüyorum. Port yönlendirmesi yapsam da “yougetsignal.com” adresinden kontrol ettiğimde bu portların kapalı olduğunu görüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

İp adresiniz statik değil gibi görünüyor. Online işlem merkezi veya Twitter üzerinden TurkNet Destek hesabına yazıp statik ip nin tanımlanıp tanımlanmadığını teyit ettirebilir misiniz?

Statik IP adresim tanımlı. Buraya VPN ile yazıyorum o yüzden statik IP’im gözükmüyor olabilir. VPN’im normalde aktif değil.

Dün gece kontrol ettiğimde son ip adresiniz kayıtlı ip ile aynı idi 31 ile başlayan bir ip şu an ki ip adresiniz ipv6 görünüyor. Dediğim gibi teyit ettirin belki tanım aşamasında bir gecikme olmuş olabilir. Ben de statik ip kullanıyorum uzaktan erişim sağlayabiliyorum cihazlarıma.