Kademeli olarak Upload hızının düşmesi

Eskiden değerlerim Gigafiber 930 / 920 idi. Şu anda yaptığım Edge Borowser en sağlıklı browser de ve 3 farklı hız testi sitesinde 840 lara kadar upload düşmüş durumda. Benim için Upload önemli. Büyük dosyaları şirketlere Upload ederek para kazanıyorum. 80 mbit upload düşümü hiç normal değil. Kademeli düşmeyeceğini nerden bileceğim. forumda 600 mbit e kadar düşüm yaşayan var. Ben 15 yıl TT nin amatörlüğünü ve saygısızlığını sömürüsünü çektim. Başka bir yerden de çekmeye niyetim yok. Zamlarınıza sesimiz çıkmıyor. Köle gibi ödüyoruz, karşılığında kesintisiz hizmet beklemek çok olmasa gerek. iyi çalışmalar dilerim.

1 Beğeni

Selamlar @Murakus, bölgenizdeki abone artışına ve kullanımına bağlı olarak performans kayıpları yaşanabilir. Prime Time’da bu kayıplar artar. TurkNet GigaFiber hizmetinde kabloluda 650 mbps’e kadar hızlar olağan kabul ediliyor. Bu hızların altına düşüş yaşanır ise destek kaydı oluşturmanız yeterli olacak.

iki deneyimli insan ve uzun yıllar bir kullanıcı olarak bakır kablo ADSL+ ve Fiber arasındaki farkı biliyoruz diye düşünüyorum. Burada fiberden bahsediyoruz. 1000 lik fiber paketin 650 / 620 gibi değerlere düşmesi hele ki fiber de hoş karşılanacak bir şey değil. Bu dayatmadır, dünyada standardize bir şey değil. Ha ileride kapasite artması ile birlikte doğru orantılı olarak iyileştirmelere gider ve %50 nin üstünde yine bir performans sunar TT gibi yapmazsınız tamam ona da okeyiz. 1000 lik pakette 650 mbit ve daha altına düşecek ise etik olarak bunu 1000 lik fiber olarak satmanın manası yoktur. O zaman 500 mbit fiber satın. Daha etik olur. Size işinizi öğretmek istemiyorum. Ödeme kısmında sorun yok zaten. Elimizden geleni yapıyoruz. TT gibi olacak ise, 1000 / 50 upload gibi komik bağlantılar sizde olmadığı için sizde karar kılıyor insanlar.

1 Beğeni

Bireysel hizmet alıp metro hizmeti performansı beklememek lazım. TurkNet size bu hizmeti sağlarken her aboneye ayrı hat çekmiyor bir kaç aboneye paylaştırıyor (GPON bütün dünyada böyle bir hizmet) bu yüzden böyle durumların yaşanması normal. Hız düşmesi belirli bir oranda olursa çözümünü de ifade etmişler.

Yurt dışı hakkında bilgim var. Sofya da bile 100 mbit ADSL+ da 65 mbit upload veriliyordu. TT gibilerin 1000 / 50 upload vermesi kabul edilemez. kaldı ki TurkNet de 1000 gigafiber de 650 mbit lere kadar değerlere düşecekse ki bu sefer milleti 1000 gfiber e kadar sözleşme kurallarına hapsedip kafasına göre hız düşümü ve alt yapı yapmamalı kimse. burada fiberden bahsediyoruz, Gpon nedir falan bunları biliyorum. Türkiye de metro ticari hattı standartları çevre komşu ülkelerimizde standart kalite. Size dayatılan ile ancak bilgi birikiminiz olması gayet doğal. Ama dünyada böyle işlemiyor.

aynısını ben de yaşıyorum…ilk başta 940 upload vardı ki aylar boyunca hep böyleydi, son bikaç ay 860 a düştü daha sonra 650 ye düştü ve en son 600 lerde takılıyorum şu anda…

Günümüzde halen 10 Milyon VDSL abonesi 30-40 indirme, 10-12 yükleme hızları ile boğuşurken, halen 2-3 Milyon ADSL abonesi 0,8 Upload hızı ile görüntülü görüşme bile yapamazken bence GigaFiber ile 600 MBit bile gelse yeter.

Uygun fiyatlı altyapılarda bu yüzden e kadar ifadesi kullanılıyor, kesin olarak size şu hızı veririz diyemezler. Aynı hattan hizmet alan 32 kişi de aynı anda upload yaparsa fiber altyapınızda upload hızınız 40 Mbps dahi çıkmayacak. TurkNet kullanıcılarının ortalama bir operatör kullanıcısından farkı, interneti daha yoğun kullanan kullanıcılardan oluşması. TurkNet size hızınız 650 Mbps altına inerse altyapı yatırımı/düzenlemesi yapacağından bahsetmiş.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. TurkNet bu konuda ilgisiz. Hızınız da bir sorun görünmüyor deyip geçiştirip gidiyorlar.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.