Kablo internet altyapısı mı, FTTB VDSL altyapısı mı?

Başlıkta yazdığım gibi kısa süreliğine taşınacağım dairede Turk Telekom’un VDSL altyapısıyla binaya kadar fiberi bulunuyor bunun yanında Kablonet’e ait kablo internet altyapısı bulunuyor ikisi üzerinden de 100 Mbps’ye kadar download hızı sunulabiliyor. Hangisi neden tercih edilmeli, hangisi neden tercih edilmemeli? Ping durumları nasıl olur, hangi altyapıdan hangi firma ile hizmet almalıyım? Şu anda oturduğum dairede fiber olduğu için modemimde bir problem yaşamamıştım ancak VDSL’e geçeceğim için Turk Telekom modemi de tarafıma kullanımım için tahsis edilmeyecek ve elimde 7 yıllık VDSL bir modem bulunuyor. Modem satın almaya ayıracak bütçem de yok. Önerilerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim :innocent:

Kablonet kullanan arkadaşım memnundu. Ne kadar ping vb. alırsın bilemiyorum. Yinede TurkNet tercih etmeyecekseniz Kablonet’i deneyebilirsiniz.

Başka bir gönderimde de belirtmiştim.
VDSL alt yapısı ile fiber internet olmaz. VDSL alt yapısını kullanıp dağıtım kutusundan binaya 100-200 metre fiber kablo çekip fiber veriyoruz diyen İSS’ler tüketiciyi yanıltıyor.

Binaya kadar fiber olduğunu belirttim zaten. VDSL altyapısı ile kullanırsam TurkNet kullanıcam çünkü kısa bir süreliğine kullanacağım için taahhütsüz bir hizmete ihtiyacım var.

Bence ilk olarak TurkNet dene memnun kalmazsan kesinlikle KabloNet.

Tahhütsüz bir servis istediğin için TurkNet başvuru yapman daha iyi olacaktır.

1 Beğeni

Kablo internette binadaki diğer kullanıcılar aşırı yüklenme olursa yavaşlama olduğunu duydum daha önce de kullanmadığım sistem olduğundan emin olamadım eğer kullanan varsa ping sürelerinin vdsl ve fibere göre nasıl olduğunu merak ediyorum

Kablonet alt yapısı daha çok merkezi yerlerde olduğu için kullanıcı sayısı daha az olabilir.
Bende bir ara denemeyi düşündüm ama altyapısı yoktu.

TurkNet düşünürsen güncel davet kodu: BJV45XT59GYX

Aşırı yoğunluk olursa belki olur, VDSL gibi ama ben 16 yılda hiç yaşamadım. 100 lük hizmetim hep 100 dü bir kere bile hızım yavaş, siteler açılmıyor diye aramadım. Bufferbloat nedir ben TurkNet 'te öğrendim. TT’de bile yoktu, belki artan abone sayısındandır hiçbir şey söyleyemeyeceğim.

Kesinlikle. 16 yılda 2 kere arıza kaydı açtım, 1 tanesinde neredeyse tüm şehirde internet gitmişti o da yanlış yer kazılmıştı.
Diğeride sitedeki apartmana gelen elektrik kablosunu ağaç kesmiş (ışıklandırma, asansör vs) bunuda müşteri hizmetleri sayesinde öğrenmiştik çıkıp apartmanda elektrik varmı diye sormuştu :joy:

Ayrıca parasız yıllardır statik ip kullanıyorum nasıl olduğunu bilmiyorum :shushing_face:

Tek problemi site engelleri olabilir. Engelleri DNS değiştirerek artık aşamıyorsunuz, VPN’e ihtiyacınız var. (WARP vs)

Dipnot: Pozitif tecrübem, benim bulunduğum şehir/mahalle/bölge ile alakalı olabilir ve sizin bölgenizde çok farklı olabilir. Your mileage may vary.

3 Beğeni

FTTH : ev ( home ) daireye kadar kıl fiber (Gpon/ont)
Fiber Router

FTTB : bina ( building ) bina içi kutudan sonra cat6 Ethernet (WAN)
Fiber Router

FTTC : köşe başı ( corner ) dolaba kadar fiber, dolaptan sonra bakır
(adsl/vdsl)
Adsl/Vdsl Modem/Router

FTTN : bağlantı noktası ( node ) yani santral binasından eve kadar bakır
( adsl/vdsl )
Adsl/Vdsl Modem/Router

1 Beğeni

KabloNet çoğunlukla stabildir.
Ama verdikleri cihazlar bu stabiliteyi bozmak için elinden gelini yapar.
Docsis modemi bridge moda alıp kendi routerımla kullanıyordum.
Şimdi hangi cihazları veriyorlar bilmiyorum ama bana verdikleri ilk modem kronik bridge moda geçmiyordu, değiştirmek zorunda kalmıştım.

Kablo TV kartının köşesi kurulum yaptıkları zaman da kırıktı.
KabloNet’e karar verirsen ve KabloTV de olursa pakette, bu tip durumlara dikkat et, sonra sen kırmışsın gibi muamele edip hizmet sonu faturana yansıtıyorlar.

Superonline fiber geldi de kurtuldum.
Cayma bedeli çıkardılar, hakem heyetine başvurdum, reddedildi itiraz ettim.
Dava, icra masrafı derken tamah ettikleri tv kartı misli ile çıktı onlardan.

KabloNet’in yeni döşediği FTTH altyapılar dışında o kuruma adım atmam.
KabloNet eski bölgeleri için genel beklentin yüksek olmasın.

2 Beğeni

kablonet fiberse direk geçilir upload ve hız olarak bence mukemmel performans vaat ediyor enson bıldıgım kadarıyla fiyatları uygunudu 200 ve 300 mbps paketlerinin hemde taahüt en azından fiyat farkı yaşamazsın ama taahutsuz ıstıyorsanız TurkNet uzerınden abonelık yapıstırın gitsin telekomunda buyukıhtımal eve kadar fiber olur abonelık yapar iseniz

1 Beğeni

Kablonetin özü koaksiyel kablo ile hizmet vermesi değil mi? Artık FTTH ile hizmet veriyorsa mevcut ISS’lerden farklı olmaz.

Kablo internet üzerinden hizmet veriyorlar muhtemelen. Fiber olmayabilir çünkü 100 Mbps’nin üstü paketleri kullanamıyorum maksimum 100 Mbps alabiliyorum. Çok teşekkür ederim paylaşımınız için :slight_smile:

Çok teşekkür ederim ederim paylaşımınız için. Evet, Kablonet tarafından verilen Docsis modemlerin kötü olduklarını ben de duydum. Ancak elimde mevcut olan şu anki VDSL modemim de çok yeni değil o yüzden o yönden de kararsız kaldım :confused:

Anladım çok teşekkür ediyorum paylaşımınız için :slight_smile:

Duyduğum üzere artık FTTH üzerinden de hizmet veriyormuş. Turk Telekom’un DSL’i üzerinden de hizmet veriyormuş