İzmir Buca Valirahmibey mah. Fiber

Merhabalar sayın TurkNet yetkilileri İzmir buca valirahmibey mahallesin de fiber çalışması olacak mıdır böyle bir planınız var mı ileriye dönük. Az da olsa bilgi verirseniz çok sevinirim. Buca belediyesinin de olduğu mahallede bence gelmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum iyi günler dilerim

Merhabalar, GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden sorgulama ve başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Planlar ve aktivasyon hakkında farklı bir bilgi veremiyorum :raising_hand_man:

1 Beğeni

Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür benzer bir durumu biz Kuruçeşme Mahallesinde yaşadık neyse ki ekipler işleri yarım birakmadan insanlari ikna edebildik altyapi sorunsuz olarak çekildi Süperonline tarafindan.

Atatürk mahallesinin hepsinde kablo var ama yarısı aktif yarısında kutu bile yok… hani maymun iştahlı derler yaa onun gibi oldu… bir mahalleye başlıyor. Orası bitmeden başka mahalleye başlıyor. Ekipler komple eski mahalleyi bırakıp yeni mahalleye gidiyor. Eskisi öyle kalıyor. Orayı da bitirmeden başka yere giderler…

Bana kablo çekilemedi heryer de kablo gördükçe sinirlerim bozuluyor. Bi ana hat çekilecekmiş sadece onlada alakalı birşey demiyorlar. adama sordum zor mu bu hatı çekmek diye, evet dedi sonra geri gitti ekip.

bu arada @alperenatici siz nediyorsunuz bu konu hakkında etketledim ama görmediniz sanırım :smiley:

Buca Atatürk Mahallesi tam olarak bu halde. Yarım yamalak ne yaptıkları belli olmayan bir planlama ile hareket ediyorlar. Girdikleri sokakların yarısına kadar gelip kalan yarısına hat çekmeden alakasız başka bir mahalleye geçiyorlar. Gir komple tek seferde bitir mahalleyi. Superonline böyle çalıştı taşeronu ile 1 ayda bütün Atatürk’ü hallettiler. Çok zor değil ama planlamaları çok kötü TurkNet tarafının. Bir işi bitirmeden başka işe geçiyorlar.

TurkNet gigafiberi Buca nın her sokağına getirmeyi planliyor mu yoksa belli yerlerde olsak yeter kafasinda mi merak etmiyor degilim.Dediğiniz gibi planlama bölgelerinde çalismalar durdu gibi.

Neyse zaman göstericek umarım olur.

Süperonline buraya doğru hiç gelmedi. Oda belli ki bir kaç yere girmiş. Tüm atatürk mahallesine işlem yapmadı.

Yesevi yurdunun o taraftan hastanenin arka tarafına kadar komple hat çekti superonline. Siz ne taraftasınız bilmiyorum ama duvardan duvara giden ince siyah kablolar görüyorsanız ve dağıtım kutularına yaklaşıp baktığınızda kablolarda süperonline yazıyorsa hat çekmişler demektir. TurkNet ve Superonline aynı dağıtım kutusunu kullanıyor. Superonline dağıtım kutularındaki kablolarda Turkcell Superonline yazıyor TurkNet genelde kutuya TurkNet kağıdı koyuyor.

Selamlar @sytehel, sizin için ekiplerle iletişime geçmiştim. Farklı bir kanal üzerinden de bildirimde bulunduğunuzu görüyorum. Ekiplerle tekrar iletişime geçildi :raising_hand_man:

Kuruçeşme Mahallesinde Tarık Akan Gençlik Merkezi civarındaki sokaklarda Süperonline altyapıyı tamamladı fakat çekilen kablolarda TurkNet yazıyor galiba dediğiniz gibi dağıtım kutuları ortak olabilir.İşin kötü tarafı TurkNet henüz bu bölgeye uğramadı.

Kutuları ve altyapıları ortak değil hocam. İkisi de sıfırdan ayrı yüklenici ile çalışıp hat kuruyorlar. Sadece dağıtım kutularında kullandıkları marka ve kutu aynı. Onda da kendilerine ait olduğunu belirtmek için TurkNet kart koyuyor kutulara. Üstünde TurkNet yazısı var. TurkNet ve yüklenicisi ERKOM biraz hız verse şu işlere yıl sonuna kadar Atatürk, Kuruçeşme vs bitirseler şahane olacak ama bakalım beklemedeyiz.

Umarım yıl sonuna kadar altyapı gelir.Sonbahar mevsiminde hızlanırsa bir ihtimal ama kış gelince işler ister istemez zorlaşacak diğer mahallelerde çalışmalar 2023 e kalır.

Diğer mahallerin işi zor hocam. Atatürk mahallesi 2021 yılı planlamasındaydı 2023’e anca bitecek siz düşünün. TurkNet’i seviyoruz kullanıcı dostu bir şekilde dünya standartı bir hizmete kavuşmamızı sağlıyor ama kavuşamadık bi türlü :slight_smile: