İsviçre'de aylık adil gizli kota kullanım limiti 500 TB

Merhaba. İsviçre’de uygun fiyata evlere 25 Gbps simetrik veren Init7 internet servis sağlayıcısından edindiğim bilgiye göre, 500 TB’a kadar aylık kullanım yapabilirmişiz… 500 TB’a kadar karışmıyorlar ve aboneliğimizi feshetmiyorlarmış… Mailden bizzat sordum… Üstelik ev kullanıcıları için geçerli, kurumsal değil. Onların zaten kurumsallar için ayrı bir tarifesi yok, herkese eşit davranıyorlar. 25 Gbps paketleri ayda 64,75 CHF… İsviçre’de ortalama maaşın 3200 ila 4500 CHF olduğunu düşünürsek, çok ucuz bir fiyat… TurkNet’te ileride böyle olabilir mi? Ayrıca ülkemizdeki diğer tüm İSS’lerin örnek alması gereken bir konu bence. Türkiye’de sınır 10 TB iken, onlarda 500 TB… Çok fark yok mu sizce de?

2 Beğeni

Türkiye’nin yurtdışı sunucuları rezalet olduğu için gördüğün gibi GigaFiber kullananlar hız sınırlamasına maruz kalıyor. Gerçi bütün iş RIPE.NET ile issler arasında dönüyor. Yurtdışı sunucu hızlarının yükselmesi için çoğu insanın en azından 500mbps internet kullanması gerekiyor ortalama hızımız en az 20 kat artması lazım bundan sonra girdiğimiz siteler bizim hızımıza göre limitler belirler… TurkNet ise kurumsal 10gb internet yapmayı hedefliyor galiba. Diğer yandan bu fiyatların bu kadar yüksek olması üretime dair elimizdekilerin elverişsiz olması son kullanıcının alacağı türden şeyler fazlalaştıkça 1 gün belki de bu fiyatlar aşağı çekilecektir.

2 Beğeni

Ülke refah seviyesi, gelişmişlik ve kişi başı gelir düzeyi o aradaki fark.

2 Beğeni

Japonya ile kıyaslayacak olursak, o ülkeden 20 yıl daha mı gerideyiz?

Valla bu izlediğiniz kanala veya referans aldığınız kaynağa göre değişir. Benim referans kaynaklarıma göre teknoloji ve refah topluma yayılmadığı için 20’den çok daha fazladır.

1 Beğeni

TurkNet’in peering hızlarına baktınız mı?

Adamlar bireysel aboneye 25g hat verebiliyorlar. Hadi çıkalım işin içerisinden :slight_smile:

Önceki konularda da bahsettiğim gibi, neden 10g hattınız olsa da internet deneyiminde bir farklılık hissetmeyeceğinizi anlamışsınızdır. Şu anda mevcut giga sahiplerinin ilk hevesleri ile yaptığı speedtest/torrent hız denemeleri sebebi ile altyapıdaki dalgalanmalar ortada zaten. Zamanla yatırımla genişleyecek kapasiteler elbet. TurkNet bu hızların önünü açmasa, şu anda bunları konuşuyor olmazdık zaten. Diğer ISS’lerde 2022 yılında 16mbit paketler satılmaya devam ediyor…

Yineliyorum, TurkNet bana 100/100 simetrik hat verse önümüzdeki 3 yıl boyunca şikayet etmeden kullanırım.

2 Beğeni

1000/1000 veriyor ilk sıralardaki büyükşehirlere

1 Beğeni

Büyükşehirlerin tamamı kapsama alanında değil ama hocam. Trabzonda TurkNet çalışma mı yapmıyor yoksa belediye sorunu mu var? Yani yomrada ortahisarda akçaabat da bayağı ev var aslında birçoğuda büyük site hatta. Boztepenin arkası içeriye doğru ne evler yapmışlar oralara ilk gördüğümde şaşırmıştım.

1 Beğeni

Demişsiniz bu yüzden biraz farklı olabilir TurkNet ten :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

O hızlar şuan için bireysel kullanıcıya birşey ifade etmiyor bence. Benim merak ettiğim turknetin şuan gigafiber için döşediği altyapı max kaç gigabit hızlara ulaşabilir. Yani TurkNet isterse bu altyapı üzerinden 10gpbs verebilir mi sizce?

Gelmiş değiller henüz TurkNet ekibi Trabzon’a umarım tez vakitte gelirler sonuçta burası ana omurgalarının olduğu yegane yerlerden 1 tanesi… Kontrol edeceğim oraları emin misin TurkNet olduğuna
@alperenatici kontrol etme şansın var mı acaba Trabzon’da GigaFiber kullanan var mı diye?

Konunun gideceği yer belli. Allah konuya zeval vermesin :joy::joy::joy:

1 Beğeni

Yok altyapı var demedim ben evler çok onu demek istedim hatta site şeklimde derli toplu çok ev var neden gelmiyor ki TurkNet onu merak ettim.

1 Beğeni

Japonya gayri safi milli hasılası 5 trilyon dolar.

1 Beğeni

Türkiyeni’nin 6 katından azcık fazlası

Kısacası milli hasılamızın 2 katı kadar hasıla yaparsak 10.sıraya yükselebiliriz. :rofl::rofl::rofl:

TurkNet ile 10G test yapanlar oldu. Bireysele 1G üstünü ilk ve belki de en yaygın sağlayan TurkNet olacaktır.

1 Beğeni

Bence 25 Gbps verebilirler? Zaten 25G-PON teknolojisi çıktı. 25 Gbps verirlerse, tüm sunucuların sınırına kadar kullanabiliriz. Çünkü çoğu sunucu 10 Gbps’ten üstünü veremiyor. Hatta neredeyse hiçbiri. Sadece TurkNet’in kendi Speedtest sunucusu 25 Gbps verebilir ki sistemlerini güncellemeleri gerekir.

Aynı ülkede mi yaşıyoruz bilmiyorum ama Türkiye bırak 20 yıl geride olmayı 200 yıl geride. Ahlak olarak da 10.000 yıl öncesindeyiz taş devri daha ateşi keşfedemedik.

Allah konuya zeval vermesin dedim üstte ama gidiyor o kara deliğe doğru :joy:

1 Beğeni