İstanbul havalimanı'na 5G geldi

Uzun zamandan beri takip ettiğim haber sonunda gerçekleşti istanbul havalimanı’na 5G geldi sizce 5 g fiber altyapının önüne geçebilir mi hız olarak

Shov yapacaklarına önce internet olmayan yerleri halletsinler. İstanbul’da dahi internet göremeyen yerler var.

1 Beğeni

Hayır, 5G yakın zamanda bizim test edebileceğimiz bir konu değil. TL nin döviz karşısında ki erimesi duracak gibi gözükmüyor. 5g li cihazları yakın zamanda göremeyiz gibi. Yani en azından ben :joy:

Önce 5G destekli cihazları alalım, gerisi kolay. Ama 1000Mbps+ hızları bence hayal etmeyin. Bu gün 4.5G için vaat edilen hızları alabiliyor muyuz? Hayır. 50Mbps’ın üstüne çıktığını görmedim çoğunlukla 8-9Mbps (Turkcell)

3 Beğeni

aynen daha cogu yerde 4,5 yok oncelerı 4,5 normal hızda ıdı 80-90 mbps telde oldugum bolgede gecen yıl butun yaz 3 mbps hızda baglandı telefon bozuldu sandım megerse 4,5 oncelerı normaldı sonrasında ne olduysa sebekeler hızı dusmus…
yanı kısacası 4,5 yassada cogu yerde dusuk hız full hız her yerde gormedım
turktelekom baz ıstasyonu 200 mt uzakta goruyorum hatta da telekom 4,5 g fakat aldıgım hız testı 9 mbps boyle 4,5 g olurmu …
ilk defa telefonda 122 mbps hız gordum mobılde 4,5 ıle ızmırde gecen hafta …
bız burda surune surune gıdıyoz mobılde ınternette -_-

Çoğu yerde köy yeri vs değilse hızlarım bu civarda. Hız pakete ve cihaza göre değişir. Daha önce konusu vardı yazmıştık :+1:

1 Beğeni

Bursa merkezdeyim 10 mbps :slight_smile:

1 Beğeni

Şehir merkezlerinde bu hızları asla görmedim. Cihazım 600 Mbps’a kadar destekliyor.

Paketler hızları etkiler. Turkcell Black paket kullanıyorum hızla ilgili hep önceliği vardır. Ben genelde şehirde isem bu hızları alırım. Ancak kasaba, köy vs 120-150’lere düşüyor.

vodafonede 2 sene önce aynı bölgede 30mbps upload alırken şimdi max 2 mbps upload alıyorum bu 5g gelince kaç olcak bakalım

Merhaba, 5G teknolojisi zaten FİBER altyapıdan erişim sağlanıyor. 4.5G’den (LTE, LTE2, LTE+) nesil olarak daha hızlı, daha fazla geniş bant, daha düşük ms gibi v.b teknik ve pratik unsurlar sunuyor ama 5G’nin çekim kuvveti 4.5G’den azdır (2.4, 5Ghz gibi düşünelim) daha fazla cihazın kurulması ve etkileşime geçmesi lazım ki 2027’e kadar ki, bu çok geç bir tarih %40’a ulaşabileceğiz 5G teknolojisine (Yanlış bilmiyorsam)
Ülkemiz de pilot, beta olarak test gerçekleştirilen illerimiz de var: “5G coverage map worldwide - nPerf.com

Havaalanı içinde ki 5G hız testi

1 Beğeni

uploadı bilerekten düşük tutuyorlar herhalde

5G ileride çok güzel şeyler olacak 6g çıkarsa da on numara olacak

5g de upload o civarlarda oluyor diye biliyorum.

Havalimanında tam güç engel neredeyse hiç yok. Havalimanın bir bölgesinde testleri yapıyorlar. Labaratuar gibi ortamda sonuçlar bu… gerçek arazide binalarda şehir merkezlerinde illaki işler değişir ama 4.5 G den çok daha iyi olacağı kesin.