İpv6 yi ne zaman Test etmeye başlayacağız

@BLackOwL hocam benden destek kaydinda sorun yasadigim sitelerde tracert testi alip atmami istediler telefonda tracert testi nasil yaparim bilginize varmi pingtools diye bir uygulama buldumda guvenemedim zararli birsey iceriyormu acaba bilgiisi olan mobilde nasil tracert atarim hic bilgim yok

@BLackOwL bu ne oluyor acaba bi sonuc vermedi

1 hafta oncesine kadar cikiyordum suan cikamiyorum

Merhabalar ben de gigafiber altyapı kullanıcısıyım bilgili bir insanım hem internet ile hem de online oyunlar oynuyorum ping değeri gibi şeyler benim için önemli oluyor zxyel t50B modemini kullanıyorum altyapı geleli 1 ay olduğu için konuları yeni görüyorum benim de katılma şansım var mı acaba bir şekilde teşekkürler.

1 Beğeni

IPv6 hizmeti, hizmetini kapsayan yani destekleyen kullanıcılara yavaş, yavaş dağıtılıyor. Maalesef, ön kayıt veyahutta kendimiz IPv6’yı ne kadar kullanmak istesekte bir şey yapamayız sistem tarafından veriliyor.

ipv6 bende bu sabah aktif oldu. ipv6 adresleri de gözüküyor. Ancak nperf’te ipv6 sunucular çıkmadı. Ayrıca Dualstack dışında sadece ipv6 çalışmıyor. İlla ipv4 ile birlikte dualstack olarak çalışıyor. Zyxel’in TurkNet için son çıkardığı APBM4 firmware kurulu. Acaba bundan dolayı mı?

Ben uzun zamandır ipv6 beta kullanıcısıyım.

Normalde ipv6 serverlar çıkıyordu da son zamanlarda nperf ipv6 sunucuları gözükmemeye başladı.

Sorun nperf kaynaklıymış, düzeltilecekmiş…

ilk ipv6 muhabbeti ciktiginda soylemistim halen tik yok modemle.alakasi oldugunu dusunmuyorum sahsen eger modemlik bir.mevzu ise valahi kırarim elimdeki asusax82u modemini

@achfighter bu sürümde ipv6 ile internete cıkamadım betadayken firöware sürümü kaynaklo olabilir

Kendi kendine geldi. TurkNet’ten ipv6 e-postası gelmiş. Ona istinaden denedim.

1 Beğeni

ipv6 test sitelerinde ipv6nın aktif olmadığı gözüküyor. TurkNet forumda birçok kişinin benimle aynı sorunu yaşadığını gördüm.

Eğer türknetin verdiği modemi kullanıyorsanız ve son sürüme güncellediyseniz çalışmıyor maalesef, V5.50(ABPM.3)b2_F0 sürümünü yüklemeniz gerek. Nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız buradan yardım alabilirsiniz Zyxel VMG 8623T50B firmware - Schwi tarafından #2

O versiyonla da denedim. Bir şey değişmedi.

Modemde IPv6 Ayarları Nasıl Yapılır? burdaki ayarları yaptınız mı?

Evet yaptım. APBM3b2.F0 firmware de yüklü. Değişen bir şey yok. ipv6 adresi dns falan gözüküyor ama gerek google’ın ipv6 testi olsun gerek diğer siteler olsun desteklemiyor gösteriyor.

Kullandığın cihazda ipv6 yı kapatmış olabilir misin acaba? Ağ ve paylaşım merkezinden kontrol etmeni öneririm. Eğer sorun o da değilse türknetin yolladığı mailde bir mail adresi var oraya mail atarsan yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum.

Şimdi Android telefondan bağlanabildim ama Windows 10 PC’den bağlanamadım. Anakart 8 yıllık var. Ondan olabilir mi acaba? Windows ayarlarında ipv6 açık.

Bunu dener misin?

Cmd yi yönetici olarak başlat

  • netsh winsock reset yaz ve enter tuşuna bas.
  • netsh int ip reset yaz ve enter tuşuna bas.
  • ipconfig /release yaz ve enter tuşuna bas.
  • ipconfig /renew yaz ve enter tuşuna bas.
  • ipconfig /flushdns yaz ve enter tuşuna bas.

Bilgisayarı yeniden başlat.

Hala sorun devam ederse bu adımları da deneyebilirsin.

  1. Cmd yi yönetici olarak başlat
  2. netsh winsock reset catalog yaz ve enter tuşuna bas.
  3. netsh int ipv6 reset reset.log yaz ve enter tuşuna bas.
  4. Bilgisayarı yeniden başlat.

Senin yazdıklarını artı olarak internette bulduklarımı da denedim. Bir işe yaramadı. Forza Horizon 4 için bir ara teredo meredo ayarları kurcaladım. Ondan olabilir mi acaba?