IPv6 Sorunu - 2

Yaklasik 2 aya kadar IPv6 sorunsuz kullaniyordum. Keenetic Omni DSL modemim var. Modem IPv6 adresi aliyor ama testler basarisiz oluyor, ping atamiyorum. Bir suru destek kaydi acmama ragmen genel tavir “modem ureticiniz ile gorusun”, “modem ayarlarinizi kontrol edin” seklinde.

Bir ayda 3 adet modem denedim. Hepsinde ayni sorunu yasiyorum. Keenetic musteri hizmetleriyle gorustuk. Internet saglayicisiyla ilgili sorun oldugunu soylediler. Diger denedigim modemleri de asagiya birakiyorum.

  • ZyXEL VMG3625-T50B (TurkNet’in kendi onerdigi modem)
  • TP-Link Archer VR2100
  • Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR

TurkNet tek yapabildikleri seyin IPv6 hizmetini acip kapatmak oldugunu yaziyor. Gercekten “teknik” bir destek alamiyorum. Modem ureticisine yonlendirip birakiyorlar. Kopyala yapistir cevaplardan baska bir sey bekliyorum.

Baglanti Bilgileri

Tum onerilere acigim. Simdiden tesekkurler

Selamlar @kosmapanikoluyor, foruma hoş geldiniz :raised_hand: Konuyla alakalı olarak ekiplerle iletişime geçtim. Bilgi aldığımda buradan aktaracağım :handshake:

Modem üzerinden ipv6.google.com adresine ping atabiliyor musunuz?

Örnek;

image

Hayir basarisiz oluyor.

Screenshot 2023-01-26 at 03-56-54 Keenetic Omni DSL – Diagnostics

Sorun büyük ihtimalle TurkNet kaynaklı. Modem ayarları yanlış olsa bile modem arayüzünden ping atılıyor normalde.

Ben de oyle dusunuyorum. Cunku daha once sorunsuz kullaniyordum. Yine de baska modemlerle de deneme yaptim. Kabul ettiremiyorum. Sadece IPv6 servisini acip kapatabiliyoruz diyorlar.

2 Beğeni

Aynı sorun bende de var keenetic viva modelini kullanıyorum modemim ipv6 adresi almasına rağmen ping atma ve diğer testlerde başarısız oluyor.

teknik destek talebi açtığımda ise modeminiz farklı olduğu için biz müdahale edemiyoruz bizim tarafımızda bir sorun diyerek geçiştiriyorlar. En sonunda pes edip bıraktım ama TurkNet tercih etmemin en büyük sebeplerinden birisi ipv6 hizmeti veriyor olmasıydı. Kısmet artık başka ISS leri gözden geçiriyorum.

1 Beğeni

Bu sorun bir süre önce benimde başıma gelmişti. Prefix alıyorum ama bağlantı yoktu. Giden paketler olmasına rağmen gelen paket hiç yoktu. Bir hafta gibi bir sürede çözdüler. Onlara trafiği analiz edip gelen paketlerin hiç olmadığını kanıtlayan bir görsel gönderin. Tabiki o sürede ipv6 kullanımını durdurmuştum.

Sizin konunuzu da gördüm. Maalesef benim de aynı şekilde. Kabahati kullanıcıya atmak en kolayı oluyor. :-1:

o konu :

benim yaptığım gibi bir paket analizi yaparak destek kaydında belirtebilirsiniz hatta bu sorunun çözümü onlara yardımcı olabilir. Profilimden geçmiş kayıtlara bakabilirler.

2 Beğeni

Asus modemle aylardır sorunsuz kullanıyorum.

2 gun oluyor. Hala bir geri donus yok. Bilginize.

Modemle alakali degil maalesef. Konuda da soyledigim gibi 3 modemle de denedim.

Bazı modemler uyumluluk sorunları gösterebiliyor. Özgür Bey’in attığı konudaki güncellemeden önce bende de manuel müdahale yapmadan doğru düzgün çalışmıyordu. Güncelleme sonrası bazı modemlerdeki uyumsuzluk sorunları giderildi bazılarında yeni sorunlar ortaya çıktı.

Aslında IPv6 ile ilgili yaşadığın sorunları şu e-posta adresine detaylı şekilde anlatıp yollarsan daha iyi destek alabilirsin. Gereken durumlarda dönüş sağlıyorlar.

ipv6destek@turk.net

1 Beğeni

Konuyu özetleyen bi e-posta gönderdim. Gerçekten bu konuda destek almak çok zor. Umarım yardımcı olabilirler.

Modemden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanın en kolay yolu modemi köprü moduna alıp pppoe bilgileriyle PC den IP aldırmak.

Geçenlerde bende ipv6 ya geçiş yapmıştım.İyide kullanıyordum.Yalnız çok fazla yaygın olmadığı için pek iyi performans alamadım.Siz modem ayarlarında ipv6 yı etkinleştirirken nasıl yapıyorsunuz.Bende keenetic hero dsl var.Resimde de gördüğünüz gibi 2 adet ipv6 ile ilgili açıp kapatmak için bir kısım mevcut onların ikisinide etkinleştirmeniz gerekiyor yoksa ipv6 dan ip alamıyor bağlantı başarısız oluyor.Dikkatinizden belki kaçmış olabilir diye buraya bırakıyorum.

Merhaba, bilgi icin tesekkurler ama zaten ikisi de etkin durumda. IP de alabiliyorum ama internete cikamiyorum IPv6 adresiyle.

üsttekinin etkin olmasına gerek yok. alttaki etkin olsun yeterli

Hala konu ile alakali bir geri donus olmadi. Bilginize.