Ipv6 sonrası dsl, internet sorunu

IPv6 geçmek istediğimi belirten bir destek kaydı açtım TurkNet’e. Hızlıca dönüş yapıldı ve önce sorgulama yapmamı olumlu sonuç olursa geçebileceğimi söylediler. Olumlu sonuç çıktı bunun ardından ASUS modemim için IPv6 ayarları ilettiler. Modem arayüzünden ayarları birebir yaptım. (modem sürüm güncelleme de dahil) fakat IPv6 ayarlarını yaptıktan sonra internet ve DSL ışıklarım yanmaz oldu. Asla erişemez oldum internete. DSL sürekli yanıp sönüyor ve sonra sürekli sönük vaziyette 2, 3 dk kalıp tekrar yanıp sönmeye başlıyor. TurkNet’e sorunu ilettim Türk Telekom ekiplerini yönlendirdiler ancak gelen ekipler sinyalde bir sorun olmadığını, hatta bina kutusundan modeme kadar da bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi. Çünkü kabloyu zaten yeni çektirtmiştim. Modem ayarlarını ve modem sürümünü eski haline getirdim fakat yine de sorunum çözülmedi. Evden çalışan biri olarak bayağı zor durumda kaldım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Fotoğraf eski IPv4 haline döndürdüğüm ayarlar. Ppp kullanıcı adı şifre kısmı fotoğrafta girilmemiş ama TurkNet tarafından verilen bilgileri girdim yine de sorun devam ediyor.

Merhaba

Modeme reset attıktan sonra : oimde bulunan teknik ve destek bölümünde : modem şifre bilgisi yazar onu modeme girip / ipv4 olarak ayarlamanızı yapınız.

1 Beğeni

IPv4 olarak ayarladım ilk attığım fotoğrafta ayarlar mevcut yanlışlık mı yaptım acaba, ve dediğimiz modem şifre bilgisini doğru bir şekilde girdim ama sorun da değişiklik yok maalesef :disappointed:

Sanırım yazılım sorunu yaşıyorsun. Asuslar da öyle bir sorun vardı. Modelini öğrene bilir miyim ?

1 Beğeni

Asus DSL N16 modelini kullanıyorum ki ben de öyle düşünüyorum çünkü yazılım güncelledikten sonra tamamen gitti ışıklar o günden beri de yanıp sönüyor. Ekte, modemin arkasında yazan versiyon olan sürümü kullanıyordum bu zamana kadar IPv6 geçicem diye güncellemiştim. Gerçi sonradan başka sürümleri de denedim sonu 805 858 vs. ama çare olmadı ve ilk sürümü de artık bulamıyorum kendi sürüm sayfasında da yok asusun.

Sürüm 1.1.2.3_790 kurduktan sonra.
Hızlı manuel kurulum seçeneğinden TUKNET seçer misin.
Buradan @ModeratriX bey. teşekkürler. :slight_smile:

2 Beğeni

790 sürümünü yarın deneyeceğim fakat hızlı manuel kurum kısmını bilmiyorum. Normal her zaman ki yaptığım modem kurulumunu yapıp TurkNet tarafından verilen bilgileri yazacağım. İnşallah olur bakalım.