İpv6 port açma

ipv6 testlerde modemim üzerinden çalışıyor. Ancak portu sorgulattığım zaman kapalı gözüküyor. ipv6 üzerinden port açamıyor muyuz ?

Nat olayı olmadığı için ıpv6 da port forwarding olayı yok hocam

2 Beğeni

hayda bazıları port açıyorum diyor ama sadece ipv6 olanlar girebiliyor diyor

ben modem üzerinden portu açtığım zaman sunucu çalışır vaziyetteyken güvenlik duvarı ise en düşük vaziyetteyken port checker sitelerinde ipv6 adresim ile baktığımda kapalı gözüküyor (not: güvenlik duvarını modem üzerinden kaptınca ipv6 adresi çalışmıyor bu sebeble düşük seviye güvenlik seçtim)

Dediğiniz gibi olsaydı böyle siteler var olmazdı hocam Online Port Scanner IPv6 - SubnetOnline.com

Keenetic ile bu konuyu denedim fakat router portu engelliyor. Keenetic desteğe yazdım ama bana IPv6 nasıl etkinleştiririm bunu anlattılar.

Hocam firewall ayrı şey port forwarding ayrı şey. İpv4 te karşı tarafın endpointi sizin modeminiz. Ipv6 da endpoint sizin cihazınızdır. Cihazınız üzerinde port açma kapama işlemi yapmalısınız.

hmm evet bu dediğinizi az önce başka bir cihaz üzerinden internete düşen ipv6 ipsi üzerinden gördüm her cihaz için farklıymış ancak hala portun neden açılmadığını anlamadım

bilgisayar üzerinden derken sunucu çalıştırmak yeterli olmuyor mu ekstradan böyle bir şey mi yapmam gerekiyor

Evet hocam. Endpoint şu durumda sizin pcniz oluyor. Burada firewall ayarlarını yapmalısınız

80 portunu rahatlıkla kullanıyorum. Uzaktan modem arayüzüne bağlanabiliyor ve ip kameraları izleye biliyorum.

Uzaktan bağlanmak içinde ipv6 gerekiyor değil mi ipv4 sahibi kişiler bağlantı kuramaz değil mi ?

Doğrudur. Porta bağlanmak icin vpn kullanıyorum.

Modemde ipv6 port ayarları yok. Ancak uzaktan kendi ipv6 sistemlerime ulaşabiliyorum. Bu konuda hiç bilgim yok. Ancak uzaktan özel port numaraları dahil hepsine sıkıntısız ulaşabiliyorsam ipv6’da modemden port açmaya gerek yok benim anladığım kadarıyla.

Zaten TurkNet’in verdiği Zyxel modemlerde port açma NAT altındaki menülerden yapılıyor ve sadece ipv4 adreslerinde çalışıyor. ipv6’da NAT olmadığına göre port açmaya da gerek kalmıyor sanırım. Ancak sunucu cihazın güvenlik duvarından kullanılacak portlara izin verilmesi gerekiyor. 5053 gibi standart portlarda açmaya gerek olmuyor. DNS over HTTPS servisi tarafından kullanıldığı için 5053 açık mesela.

1 Beğeni

Mesela PC de kurduğumuz FTP serveri (Normalde IPv4 de 21 port oluyor) IPv6 dan nasıl ulaşacağız. en azından kendi modem ayarlarınıza göre anlatırmısınız? Soyut olmaması bakımından mümkübse ekran resimleri ile desteklemeli veya hazıra varsa video bile olabilir.